Barça

Martino: "Tots sabem què ens estem jugant demà"

L'entrenador del Barça valora com a "transcendental" el partit contra el Granada, que pot ser una oportunitat "per refer-se" de l'eliminació contra l'Atlètic. "És una altra competició"

A Granada, Gerardo Martino s'espera un partit "complicat" per la necessitat de treure punts del rival i, a més, "transcendental" de cara a la Lliga. "Caldrà veure com estem després de l'eliminació en Champions, que ha sigut molt dolorosa", ha apuntat el tècnic, amb to apagat i rostre seriós. "Tots sabem què ens estem jugant demà -ha dit-. L'equip no està en la seva plenitud anímica, és evident, cap equip ho està quan cau eliminat. Però no hi ha temps per lamentar-se". En aquest sentit, però, l'entrenador blaugrana confia que la proximitat d'aquesta jornada de Lliga a la derrota davant l'Atlètic de Madrid serveixi al grup "per refer-se d'una eliminació tan dolorosa".

La baixa de Marc Bartra serà un contratemps d'última hora per jugar a Granada. Martino no ha aclarit qui ocuparà la posició del central. "Hi ha diverses alternatives i Adriano i Song estan capacitats per jugar allà, ja ho han fet anteriorment", s'ha limitat a dir. Tampoc ha volgut posicionar-se sobre les semifinals de la Champions. "No tinc cap opinió formada sobre qui vull que guanyi. Ens han eliminat, ha fet mal. Miraré els partits i els disfrutaré".

Martino ha reconegut que "les derrotes et van traient possibilitats futures" però ha deixat clar que cap derrota canvia la seva visió de futbol. "El Barça viu permanentment amb l'exigència d'afrontar situacions decisives, de competicions seguides. L'any passat es va guanyar la Lliga després de l'eliminació contra el Bayern de Munic". I, sobre això, ha deixat clar que l'anàlisi de la temporada serà independent dels títols que finalment s'aconsegueixin. "Per a mi no tindran influència i m'atreveixo a dir que per al club, tampoc. Potser per a la gent de fora, afició i periodistes, sí la tindrà", ha afegit.

En aquest sentit, Martino ha deixat la final de Copa del Rei al marge dels últims partits, perquè "és una competició diferent". "Res, ni una derrota ni una victòria, ens assegura estar bé contra el Madrid dimecres", ha dit.

"No ha sigut un any fàcil", ha valorat, amb to crític. "Hi han hagut moltes notícies, moltes desgràcies en aquesta temporada. No ha sigut un any normal en una institució. No crec que cap altra hagi tingut els problemes amb què s'ha trobat el Barça. No diria que hem perdut el rumb ni hem canviat la manera de jugar ni hem deixat de saber en quin lloc ens trobem. Ens ha tocat jugar millor o pitjor alguns dies. Però crec que hem jugat més cops millor, per això hem arribat fins aquí. I quan ens ha tocat perdre, s'ha hagut de treure orgull i amor propi".

L'entrenador del Barça també ha matisat les seves explicacions sobre el que buscava amb Messi a la dreta contra l'Atlètic de Madrid. "Volíem que participés menys en l'elaboració i trobés situacions més decisives. Potser no em vaig explicar bé", ha dit, elogiant la figura del crac argentí, de qui ha dit que "ha de ser difícil ser Messi a la vida". I, preguntat pel canvi d'Iniesta, ha aclarit que el va veure "fatigat" i havia de sacrificar un interior. "Ho havíem entrenat així, per tenir Alexis i Pedro per fora amb els laterals i Neymar i Messi per dins. Però potser vaig ser jo, que em va semblar veure'l fatigat i en realitat no ho estava. Tampoc té tanta transcendència", ha deixat caure.

EDICIÓ PAPER 22/07/2018

Consultar aquesta edició en PDF