Publicitat
Publicitat

ATLETISME

L'atleta Marta Domínguez demana al jutjat que no s'utilitzin les dades de les seves analítiques

L'atleta ha sol·licitat mesures cautelars perquè no es puguin utilitzar les dades hematològiques del seu passaport biològic

L'atleta Marta Domínguez ha ratificat aquest dimecres al jutjat la demanda de protecció de drets fonamentals interposada contra la Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) i la Federació Internacional i ha sol·licitat mesures cautelars perquè no puguin utilitzar les dades hematològiques del seu passaport biològic.

L'atleta, acompanyada pel seu advocat, s'ha apropat aquest dimecres al jutjat número 7 de Palència per ratificar la seva demanda contra les dues federacions per vulnerar la seva privacitat després de fer-se públiques, sense la seva autorització, les dades hematològiques del seu passaport biològic.

La demandant ha decidit mantenir aquesta petició perquè no es facin servir les dades de les seves analítiques, malgrat que el Comitè de Disciplina Esportiva de la RFEA ja va absoldre el mes de març passat l'atleta d'una suposada vulneració de la normativa antidopatge, segons ha manifestat el titular del jutjat als periodistes.

"La part demandant ha mantingut la petició de mesures cautelars perquè no es facin servir aquestes dades perquè, segons ha al·legat, és possible encara que l'expedient pugui continuar amb recurs davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu", ha explicat el jutge.

La Federació Nacional ha al·legat que aquestes dades de les quals parla la demandant no estan en el seu poder i s'oposa que l'adopció de les mesures cautelars es dirigeixi contra ells, i argumenta que han actuat "d'intermediaris per posar en coneixement de l'atleta que han estat utilitzades per l'associació internacional".

De la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) no ha comparegut cap representant, encara que se'ls traslladarà la resolució judicial, que es farà pública previsiblement la setmana que ve, segons ha avançat el jutge.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF