Mario Mola: "Vull el quart títol mundial"

El triatleta mallorquí participa aquest dimecres en un acte d'homenatge a Calvià

El triatleta mallorquí Mario Mola ha confirmat aquest dimecres a Calvià, en un acte d'homenatge, que el seu proper "gran objectiu" és conquistar el quart títol mundial consecutiu en l'especialitat de triatló.

"Serà el títol més important pel qual lluitaré l'any que ve, perquè un no sap fins a quan podrà competir amb els millors", ha declarat Mola abans de l'acte duit a terme a la pista d'atletisme de Magaluf.

A l'homenatge hi han assistit la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern balear, Fanny Tur, i autoritats locals, entre les quals hi havia el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, qui ha entregat un obsequi a Mola i també un ram de flors per a la seva parella, la triatleta Carol Routier, que es recupera d'un accident que va sofrir en un entrenament. Mola ha agraït totes les mostres d'afecte i ha destacat "el valor i la fortalesa de Carol" per superar les adversitats "d'un any difícil en l'àmbit personal".

Abans de l'acte institucional després de la tercera corona conquistada a Gold Coast, a Austràlia, el tricampió mundial de 28 anys ha participat en una sessió d'escalfament amb infants del Club d'Atletisme ADA, el club en el qual va començar.

"Aquesta pista em porta molts records perquè aquí vaig guanyar el títol en els 5.000 metres júnior d'Espanya el 2009, quan la instal·lació va ser inaugurada", ha explicat, i ha afegit que "aquest homenatge em fa molt feliç i estic molt content".

Així mateix, ha enviat un missatge als joves que es plantegen triomfar en el difícil esport del triatló: "Els nins i nines han de perseguir el seu somni, però sense obsessionar-s'hi. Cal gaudir de l'esport, però els estudis sempre han de tenir prioritat".

Els joves atletes del Club d'Atletisme ADA han sol·licitat per escrit a l'Ajuntament de Calvià que la pista dugui el nom de Mario Mola com a reconeixement al seu enorme palmarès, una petició que al campió mundial li fa "molta il·lusió", segons ha reconegut.

Mola assegura que la seva carrera esportiva passa per un gran moment i demana que les lesions el "respectin" per complir amb tots els seus objectius, que, de moment, són aconseguir el quart títol mundial. "He d'esforçar-me per estar en la lluita, però és clar que no tot dependrà de mi", ha conclòs.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF