BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 30/11/2012

Mario Hezonja, novetat del Barça Regal per jugar a Istanbul

àlex Gozalbo
2 min
Mario Hezonja felicita Joan Creus, fill del secretari tècnic, durant un partit del Barça B.

BARCELONAEl Barça Regal juga aquest vespre (19 hores, Esport3) a la pista del Besiktas JK. Per suplir les baixes de Joan Carles Navarro i Pete Mickeal, que ahir es van quedar a Barcelona per recuperar-se d'una sinovitis al turmell i al genoll, Xavi Pascual es va endur Mario Hezonja. És el primer cop a la temporada que el jove croat va convocat amb el primer equip en partit oficial.

El jugador és una de les joies del planter blaugrana i el club no vol precipitar la seva aparició entre els professionals, però tampoc vol frenar la seva progressió. "Cal tenir paciència amb ell", demana Joan Creus, secretari tècnic del Barça Regal. No hi ha dubtes del seu talent i tan sols es busca esglaonar la seva evolució.

"Ens hem emportat Mario Hezonja a Istanbul perquè fa molt temps que s'entrena amb el primer equip. És un jugador preparat per trobar el seu espai i per poder competir amb nosaltres", diu Xavi Pascual. De fet, el jugador ha fet algun viatge aquesta temporada amb el primer equip blaugrana per adaptar-se a la dinàmica dels companys, però encara no havia estat mai inscrit per jugar.

Mentre el club demana prudència, els scouts de la NBA acumulen informes sobre la seva progressió. "És el millor escorta europeu que he vist mai", va escriure un dels nord-americans que va veure en directe un partit de Mario Hezonja amb el Barça B. El contracte que el lliga al Palau Blaugrana durant set temporades permet que el jugador croat marxi a la NBA a partir del 2014 pagant una indemnització econòmica.

Dos equips ja classificats

El Barça Regal i el Besiktjas JK estan ja classificats per al Top 16 de l'Eurolliga. Després de set jornades disputades, el blaugrana és l'únic equip de la competició que es manté invicte. Curtis Jerrells i Patrick Christopher són els dos jugadors que acaparen el protagonisme ofensiu del conjunt turc.

stats