HOMENATGE A SON MOIX

Marcos Dreyer: “L’obra de Damià Seguí és eterna, la gent s’ha acostumat a guanyar”

Seguí, figura clau del vòlei balear, va morir el 3 de gener d’enguany, a 83 anys

Damià Seguí, figura clau del vòlei balear, va morir el 3 de gener d’enguany, a 83 anys. Nascut a Sóller, va ser conegut com l’empresari mallorquí que va posar el voleibol de les Illes Balears en el cim del món. Avui vespre serà homenatjat en el partit que jugarà l’Urbia Vòlei contra el Vecindario en el Palau d’Esports de Son Moix. Abans, hem volgut parlar amb Marcos Dreyer, actual president i entrenador de l’Urbia Vòlei i un dels grans testimonis del seu llegat.

Com vàreu conèixer la notícia de la mort de Damià Seguí?

Per la premsa. Hi havia parlat un mes abans que morís i record que ell es queixava un poc i jo el vaig animar, però Damià feia un temps que havia deixat de fer vida social i cada vegada sortia menys de casa. Em va dir que ens havíem de veure, però ja no va ser possible.

Quina relació hi vàreu tenir?

Damià va ser la persona que em va donar l’oportunitat de ser campió i començar una carrera com a entrenador. Va ser el meu pare esportiu.

Qui era Damià Seguí?

Tothom el coneix com el gran empresari que ho volia guanyar tot i de qualsevol manera, però no és així. Damià no va guanyar res amb el vòlei, a part dels títols de lliga o de Copa i d’obtenir una gran satisfacció personal. Va ser un guanyador de la vida que volia transmetre la passió per aquest esport, però econòmicament et puc assegurar que va tudar diners de la seva butxaca sense justificar. Ell volia guanyar, però no de qualsevol manera. Fins i tot va renunciar a pujar una categoria en els despatxos, perquè volia guanyar dins la pista. Damià va ser una persona molt legal i jo vaig tenir la sort de conèixer-lo.

Quin era el seu paper en el dia a dia?

L’ambició per guanyar de Damià era molt sana per a l’equip. Ell no es perdia cap entrenament; venia sempre i volia estar amb els jugadors. La seva presència era suficient per mantenir l’equip motivat.

Avui es fa l’homenatge amb motiu del partit de lliga contra el Vecindario. Què esperau d’aquest vespre?

Volem que sigui una cosa senzilla, però serà especial. Esper que tota la gent que ha fet feina amb ell, entrenadors i jugadors, vingui. Per mi no era una persona normal, perquè jo hi he viscut, cada dia durant dos anys i mig. Per mi serà difícil, perquè no puc amagar els meus sentiments.

Demanau el mateix als jugadors?

Volem guanyar, però els jugadors han de saber també que juguen a vòlei i no és una feina qualsevol. Els jugadors han de sentir passió per aquest esport i això és el que sempre volia transmetre Damià. Record que anàvem a dinar a un restaurant i, en acabar, Damià parlava amb el cambrer perquè el volia convèncer d’anar a veure un partit de vòlei. Era un malalt [riu].

Amb la desaparició de Damià, quina ha de ser a partir d’ara l’exigència?

L’obra de Damià Seguí és eterna. Sempre es parlarà de vòlei a l’illa gràcies a ell, encara que no hi hagi cap equip perquè la història no s’esborra. Però també et dic que ha demostrat que la gent vol veure guanyar. Per això s’han de fer equips competitius, perquè la gent de Mallorca s’ha acostumat a presenciar vòlei d’alt nivell.

La gent és conscient de tot això que ens explicau?

[Riu] No és fàcil que algú es fiqui en un esport per passió i ell ho va fer i ho va demostrar moltes vegades. Potser Miquel Jaume, del Palma Futsal, i Guillem Boscana, en el bàsquet, siguin dues persones amb aquest perfil, dos bojos i dos apassionats, però ningú com Damià.

Quin missatge voleu transmetre a la gent de l’esport i aficionats en general?

Damià Seguí va deixar la seva petjada i la seva competitivitat tant en el Son Amar com en el Can Ventura de Palma; el mateix any va guanyar la Superlliga i la Copa d’Espanya. Ho va fer tot per aquest esport i deman a la gent que ompli les graderies perquè s’ho mereixia de veritat.

Actes en memòria de Damià Seguí a partir de les 18 h

L’Urbia Vòlei Palma homenatjarà el recentment desaparegut Damià Seguí Colom, exmandatari del club palmesà, en el partit de Superlliga que jugarà avui a Son Moix contra el Vecindario Gran Canària. Nascut a Sóller el 1935 -quasi de casualitat, ja que els seus pares vivien a Algèria i eren a Mallorca passant les vacances-, Seguí mai va voler que els mallorquins pagassin per veure aquest espectacle. Així doncs, per tal de satisfer els seus desitjos, des del club han decidit declarar aquest partit de portes obertes, de manera que no es cobrarà l’entrada”, va explicar l’entitat a través d’un comunicat. “Esperam concentrar el màxim nombre d’aficionats que vulguin venir fins a Son Moix per retre el darrer homenatge a l’exmandatari”, hi apunten.

Llibre de signatures per al record

En el comunicat, el club assenyala que “al final del partit ens concentrarem, els dos equips i tota l’afició, en una part de la graderia del pavelló per fer-ne una fotografia completament plena, com a ell li hauria agradat veure sempre. També disposarem al llarg de tot el partit d’un llibre de signatures perquè totes aquelles persones que ho vulguin hi posin la seva signatura o la seva dedicatòria i que quedi plasmat en record seu”.

Merescut reconeixement

“Animam tots aquells que varen tenir relació am Damià Seguí, amb qualsevol dels seus projectes de voleibol, aquells que simplement hi simpatitzaven o que reconeixen el seu suport a l’esport balear, que venguin al pavelló de Son Moix i ens ajudin amb la seva presència a brindar l’homenatge que des d’aquest club pensam que es mereix”, conclou el comunicat del club, que té com a objectiu omplir les graderies de Son Moix.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF