Ciclisme
Esports 29/06/2013

Marcel Kittel estrena els esprints del Tour en un final caòtic de Bastia

L'esprintador alemany és el més ràpid en una arribada en què molts velocistes han estat eliminats per caigudes i un incident a meta amb un bus d'equip ha causat nervis al gran grup

Albert Rabadan
1 min
Marcel Kittel celebra el seu triomf a la primera etapa del Tour

BarcelonaMarcel Kittel (Argos-Shimano) s'ha convertit en el primer líder del Tour de França 2013 gràcies a la seva victòria a la primera etapa, acabada a Bastia. L'esprintador alemany ha superat en els últims metres al noruec Alexander Kristoff (Katiuixa) i al jove Danny Van Poppel (Vacansoleil), que amb 19 anys s'ha convertit en el participant més jove del Tour des de la II Guerra Mundial.

L'escapada del dia ha estat formada pel català Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM), Lars Boom (Belkin), Cyril Lemoine (Sojasun), Jérôme Cousin (Europcar) i l'andalús Juanjo Lobato (Euskaltel), que s'ha deixat anar després d'assegurar-se ser el primer líder de la classificació de la muntanya. Han estat atrapats a 37 km de meta, quan encara ningú s'imaginava el que passaria.

L'autocar de l'equip Orica-GreenEdge s'ha quedat encallat amb la pantalla digital de la línia de meta, i vistes les dificultats per retirar-lo, durant uns minuts s'ha previst acabar l'etapa tres quilòmetres abans. Tanmateix, finalment s'ha pogut fer enere i s'ha disputat l'esprint, en què molts favorits per la victòria s'han vist implicats en caigudes.

Peter Sagan (Cannondale) ha estat el primer a caure, i posteriorment André Greipel (Lotto-Belisol) ha quedat eliminat per problemes mecànics. Tampoc Mark Cavendish (Omega Pharma) estava al grup capdavanter, així com diversos homes de la general, com Alberto Contador (Saxo-Tinkoff). Amb tot, l'organització ha decidit donar a tots els participants el mateix temps a meta, per la qual cosa no hi ha hagut cap gran perjudicat en la lluita per la general, més enllà de les possibles lesions.

stats