BÀSQUET: ALL-STAR NBA 2012
Esports 28/02/2012

Marc Gasol, un solvent debut a l'ombra de mil egos

àlex Gozalbo
2 min
Marc Gasol, un solvent  debut a l'ombra de mil egos

BARCELONAPoques persones de les 17.125 que van comprar entrada per veure l'All-Star de la NBA a l'Amway Center d'Orlando ho van fer motivades per la possibilitat de veure Marc Gasol, un d'aquells jugadors invisible a ulls dels aficionats, però imprescindible per a qualsevol entrenador que vulgui competir per coses importants. El pivot català dels Memphis Grizzlies va debutar en un Partit de les Estrelles i ho va fer (4 punts i 3 rebots en 13 minuts) amb la seva habitual solvència, una característica anacrònica en un esdeveniment en què, des de fa unes temporades, l'ego dels principals jugadors els fa lluitar per intentar lluir-se més que la resta.

Marc Gasol es va estrenar quan passaven cinc minuts de les dues de la matinada i només deu minuts després ja s'havia apuntat la primera cistella, una fita que el seu germà Pau no va poder aconseguir en el seu primer All-Star. L' speaker del pavelló, això sí, es va equivocar i va atribuir el bàsquet a Kevin Love. "Sí, sí, me'n vaig adonar, però no passa res", va assegurar el pivot català, sense reclamar protagonisme.

Una frase resumeix la mentalitat de Marc Gasol i l'allunya de la resta de jugadors que van anar buscant excuses per exhibir les seves habilitats: "Estic molt content perquè vam guanyar, que era l'objectiu, i ho vam aconseguir", va dir, obviant intencionadament el tarannà lúdic del duel.

Com a mínim 10 dels 24 jugadors van intentar utilitzar el gran aparador de l'All-Star per augmentar la seva projecció internacional. El títol de millor jugador (MVP) se'l va endur Kevin Durant, un aler que va aprofitar els 25 tirs de què va disposar per encistellar 36 punts. No ho va tenir fàcil, ja que Kobe Bryant -que es va convertir en el principal anotador de la història d'aquests tipus de partits (271 punts)-, LeBron James, Dwyane Wade, Russell Westbrook i Blake Griffin també van superar els 20 punts.

L'enfrontament, el millor d'un cap de setmana deslluït per un esbojarrat partit de jugadors joves i uns concursos de triples i esmaixades molt fluixos, va posar l'accent en l'atac. Com és habitual, les estrelles van buscar una vegada i una altra cistelles espectaculars i van deixar la defensa per a un altre dia. De fet, els 88 punts que va anotar la Conferència Oest en els primers 24 minuts es van convertir en un nou rècord del partit d'exhibició.

Tot i així, l'equip de la Conferència Est, que va arribar a perdre per més de 20 punts de diferència, va disposar d'un triple de Dwyane Wade per intentar enviar a la pròrroga un partit que va acabar amb un resultat de 149-152.

stats