BARÇA

Esprint final en la recollida de signatures per al vot de censura contra Bartomeu

'Més que una moció' entregarà els suports demà a la tarda, i aquest matí en portava 14.100

La plataforma Més que una moció, promotora de la moció de censura contra la directiva de Josep Maria Bartomeu, ha anunciat aquest dimecres a primera hora del matí que ha aconseguit 14.100 signatures de socis a falta de poc més de 24 hores per al termini oficial de recollida. L'esprint final per poder votar en referèndum la continuïtat de l'actual junta es nota a les seus que hi ha per tota la geografia catalana, on el degoteig de persones és constant i creix l'optimisme a mida que passen les hores. La xifra mínima per poder tirar endavant la iniciativa és de 16.521 suports vàlids. I el temps s'esgota demà a primera hora de la tarda. "Passi el que passi, serà un fet històric", va apuntar ahir Marc Duch, un dels promotors i portaveus de la moció, satisfet perquè la massa social culer està responent en un context de pandèmia i sense partits ni públic al Camp Nou.

"És la moció de censura amb més participació de la història. Ens omple d'orgull, aquesta és la línia a seguir, especialment de cara al futur. Les mocions es posen perquè prosperin i que s'aconsegueixi una futura votació. Si no hi arribéssim crec que no podríem parlar de fracàs pel nombre de persones que hem arrossegat, els locals, etc. Hem de tenir en compte que a la moció de censura del 2008 Oriol Giralt va aconseguir 4.000 signatures en els últims dies en un sol local i sense partits al Camp Nou", va afegir Duch fent referència a l'últim vot de censura que es va poder celebrar, quan per estatuts eren necessaris un 5% de socis partidaris i no un 15%, com ara.

'Més que una moció' i Farré

"La major part de la campanya ha sigut en període de vacances, amb la gent a les segones residències. El tema Messi no s'ha oblidat. Lliga perfectament amb tot el que estem transmetent i la filosofia de la nostra campanya. Sempre es parla d'intentar aconseguir un 10% de suports extra per tenir marge i assegurar així l'objectiu. Com més en tinguem, millor", va comentar Ricard Faura, segon portaveu de Més que una moció.

L'última compareixença de Duch i Faura va evidenciar la distància entre Jordi Farré i la resta d'actius que formen la iniciativa per forçar un procés electoral abans del 2021. "Els grups d'opinió i les precandidatures hem aportat unes 8.900 signatures. Les altres són de Jordi Farré. La diferenciació és una qüestió formal. Els grups d'opinió tenim una sèrie de protocols i Jordi Farré en té uns altres. És lícit. Nosaltres podem comptar el que tenim a les mans. Les capacitats que tingui ell les gestiona ell", va precisar Duch, normalitzant les decisions que ha pres Farré en les últimes hores, com promoure un sistema de votació online que no preveuen els estatuts del Barça.

"Hi ha hagut soroll els últims dies, però no ens preocupa gaire. L'objectiu és comú per al dia 17. El soroll forma part del joc. Seguim tots remant amb força per al dia 17. Farré és el promotor legal de la moció. L'únic interlocutor vàlid amb el Barça és ell. Qualsevol informació que surt del club i que ha d'acabar al club ha de passar pel Jordi. Sí que li hem demanat tota la informació sobre logística i com s'han d'entregar les signatures. Avui hem començat a coordinar-ho. Tenim molta feina per fer", va afegir el portaveu principal –que no interlocutor legal– de Més que una moció.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF