ATLETISME
Esports 10/08/2013

Edna Kiplagat (Kènia), primera dona a revalidar el títol de campiona del món de la Marató

Ha patit per superar la veterana italiana Valeria Straneo, medalla de plata amb 37 anys

Efe
1 min
Valeria Straneo i Edna Kiplagat, durant la marató femenia

MoscouEdna Ngeringwony Kiplagat s'ha convertit en la primera dona que revalida el títol de campiona de la Marató a uns Mundials d'atletisme. L'atleta de Kènia, sergent de policia en la seva vida civil, s'ha imposat amb un temps de 2:25.44.

La italiana Valeria Straneo, de 37 anys, ha liderat la cursa des del primer quilòmetre i ha destrossat totes les rivals amb el seu ritme fins a quedar-se sola amb Kiplagat. Al final, la piemontesa ha guanyat per davant la japonesa Kayoko Fukushi.

Amb una temperatura de 28 graus i una humitat del 51%, les 72 atletes inscrites han patit en un circuit que donava la volta a la plaça Roja. La sensació aclaparadora de calor no ha espantat Valeia Straneo, gran protagonista de la cursa. Alessandra Aguilar, de Lugo, ha acabat en la cinquena posició en la millor marca d'una atleta espanyola.

Per aquest punt, Aguilar, amb gambada poderosa, havia abandonat la seva tàctica defensiva i havia avançat fins al sisè lloc, a 2:29 del trio de cap ia 1:07 de la seva predecessora, Ryoko Kizaki. Si acabava així, igualava el lloc de Mónica Pont a Göteborg 95, el millor resultat d'una espanyola en Mundials fins a la data.

stats