REIAL MALLORCA
Esports 05/06/2013

Manzano supedita la seva continuïtat al projecte esportiu

L'entrenador i Llorenç Serra Ferrer se citen per continuar negociant

Miquel Ramis
3 min

Palma.Gregorio Manzano supedita la seva continuïtat al capdavant del Reial Mallorca en la nova etapa a Segona Divisió a la construcció d'un projecte esportiu sòlid i seriós, que permeti optar a l'ascens de manera ferma i amb el qual ell estigui plenament d'acord. A la sortida de la segona reunió que ha mantingut aquesta setmana amb el director esportiu de la Societat Anònima Esportiva (SAE), Llorenç Serra Ferrer, el tècnic va reconèixer l'interès del club que comandi el nou projecte en la categoria de plata, encara que va condicionar la seva resposta a conèixer el "full de ruta" previst per construir aquest Mallorca i al consens en el si del consell d'administració de l'entitat.

L'entrenador, que va acudir a la cita acompanyat dels seus ajudants, José Maria Mami Quevedo, Toni Servera i Joan Mesquida, va vincular "la possibilitat" de continuar a la banqueta de Son Moix a conèixer quina idea té pensada l'entitat per a la construcció del nou equip. Així, va afirmar que prosseguiran les negociacions mitjançant el seu representant, Manuel García-Quilón, durant els propers dies.

"Hem quedat per tornar a parlar en els propers dies, quan hagin dissenyat el full de ruta que tenen pensat per a Segona Divisió", va aclarir el de Bailén.

Abans de donar la resposta definitiva, l'entrenador vol tenir la certesa que la plantilla que es confeccionarà serà conforme a la seva manera d'entendre el futbol, a les seves exigències i amb l'objectiu prioritari de retornar a Primera Divisió en una sola temporada.

"És fonamental el projecte esportiu. És una de les claus que hem de reflexionar, perquè en un futur el Mallorca, que presentarà candidatura a ascens, ha de tenir una estructura esportiva forta. L'equip ha d'estar ben fet, perquè no serà fàcil tornar a Primera, i el més prioritari és tenir el full de ruta ben preparat, perquè després vénen sorpreses inesperades. S'han de fer les coses bé", va destacar Manzano. Afegí que "s'han de prendre les decisions adequades no només amb l'entrenador, sigui qui sigui, sinó també amb la plantilla i tot el que comporta una estructura esportiva diferent d'una de Primera".

Sortida de jugadors

En aquest sentit, Manzano va descartar que ja s'hagués tractat la possible sortida de jugadors de la plantilla actual amb els quals no comptaria en un hipotètic projecte que ell comandàs. El que sí que va reconèixer és que s'havien intercanviat "opinions futbolístiques" amb el director esportiu respecte de determinats futbolistes.

De totes maneres, el tècnic també és conscient que la decisió de qui serà el nou entrenador del Mallorca no es pot endarrerir gaire més. S'han de tancar les negociacions que es tenen obertes amb els membres de la plantilla actual i definir qui serà el tècnic nou.

Un altre dels punts que Manzano va demanar és el consens d'un consell d'administració que ara com ara està enfrontat en dos bàndols pràcticament irreconciliables. Així, la pau institucional és un dels requisits que el tècnic vol recuperar per aconseguir una unitat que permeti afrontar el repte de l'ascens sense distraccions provinents de la desestabilització als despatxos.

"En el Mallorca han de consensuar aquesta qüestió dins el consell d'administració, perquè pot ser que la proposta de Llorenç -Serra Ferrer- vagi en aquesta línia i altres persones entenguin que no és el camí". I apuntà que el director esportiu i ell no són "les úniques parts que ens hem de posar d'acord". Una tasca complexa per la manca de diàleg entre Serra Ferrer, Biel Cerdà, Pere Terrasa i Utz Claassen.

La principal raó que motiva Manzano a continuar a l'Illa malgrat perdre la condició d'entrenador de Primera és el seu orgull. El descens que es produí amb ell com a "responsable darrer" és una "espina" que porta clavada d'ençà es va consumar la tragèdia dissabte passat davant el Valladolid.

"Si entenguéssiu els professionals del futbol, quan succeeix un fet com el que va succeir dissabte hi ha un amor propi que s'ha d'intentar restablir. La Primera Divisió és una cosa que s'ha perdut, que s'estima, i el club forma part de la meva vida", va reflexionar.

La disminució de la seva fitxa, qüestió innegociable a causa de les restriccions econòmiques que patirà el club en aquesta descens a l'infern de Segona, no és un impediment per a ell perquè es mantingui al capdavant de l'equip, fins i tot a Segona. "El tema econòmic no és ni serà un tema prioritari. No seria un obstacle per continuar treballant", va afirmar. En aquest sentit, s'haurà de tenir en compte que l'entitat vol limitar el nombre de col·laboradors que el de Bailén tingui a les seves ordres. L'adaptació a la nova realitat econòmica que viurà el club és la principal condició que Serra Ferrer està traslladant tant als jugadors com a Manzano mateix. Unes condicions que definiran l'equip que lluitarà per aconseguir l'ascens en una sola temporada. De moment, encara se cerca el capità de la nau. L'estiu serà molt llarg.

stats