Esports 04/02/2013

El Manresa reacciona tard contra el Barça Regal

Martí Molina
Pete Mickeal intenta superar la defensa de Haukur Palsson a Manresa.

BARCELONAEl Barça Regal va demostrar que està en una clara línia ascendent i ahir no va fallar a la pista del Bàsquet Manresa. Un partit molt seriós dels de Xavi Pascual, que sembla que han abandonat la crisi de joc i de resultats, va posar de manifest sobre el parquet la diferència que hi ha entre un equip i l'altre.

Els manresans, per la seva banda, van sortir adormits al primer període, en què només van aconseguir una cistella en joc. I quan van reaccionar, poc abans d'arribar al descans, la diferència al marcador ja era insalvable.

L'anècdota del partit, que també va coincidir amb el punt d'inflexió per als manresans, va ser el trencament d'un dels taulers del Nou Congost, després d'una esmaixada de Hanga, que va obligar a aturar el partit més de mitja hora. Era el segon quart i va ser aquí quan els locals van desacomplexar-se per entrar en el partit, pressionar amb més intensitat i no tenir por de jugar de tu a tu als blaugranes.

El primer quart va acabar amb un contundent 11 a 23 per al Barça Regal, mentre que al segon les coses es van igualar una mica (25-27). Al descans l'avantatge blaugrana era clar, però el Manresa va saber reaccionar i es va imposar en els dos següents quarts (19-18 al tercer i 21-20 al quart). No prou per complicar les coses als visitants però sí per donar una bona imatge davant de la seva afició i demostrar-se que el repte de la permanència és possible, sobretot si s'exhibeix aquest nivell de joc i de concentració. Va ser un partit de menys a més, similar al que està passant a la Lliga Endesa.

Brad Oleson, que fa una setmana havia firmat pel conjunt blaugrana, va ser el centre de totes les mirades: va anotar 10 punts i 3 rebots en els 25 minuts que va estar a la pista. El millor jugador del partit, però, va ser el seu company Ante Tomic, que es va carregar l'equip a l'esquena en la faceta anotadora. El croat va anotar 24 punts en la mitja hora que va estar sobre el parquet -el seu rècord personal a la Lliga Endesa-, a més de capturar 8 rebots. Erazem Lorbek, amb 16 punts, i Marcelinho Huertas, amb 8 assistències, van ser els altres jugadors destacats dels visitants. Per part manresana, el millor dels locals va ser Adam Hanga, amb 17 punts i 4 rebots, seguit de prop per Josh Asselin, amb 16 punts i 3 rebots. Tot i que també cal destacar les 8 assistències de Javi Rodríguez.