EL TÈCNIC CRITICA PÚBLICAMENT EL DIRECTOR GENERAL DEL MADRID
Esports 21/12/2010

Malson abans de Nadal al Reial Madrid

El dinar de Nadal del Reial Madrid no va ser fàcil de pair. Davant de la premsa, el president va intentar escenificar normalitat, malgrat que dos companys de taula, Mourinho i Valdano, no es porten gens bé.

Toni Padilla
3 min
Florentino, ValdanoLes

BarcelonaEl 5 de maig del 2005, Jorge Valdano escrivia a les pàgines del diari Marca sobre l'entrenador del Chelsea José Mourinho: "Si permetem un excessiu intervencionisme dels entrenadors, eliminarem tota idea de felicitats, primer en els jugadors, i després en els espectadors". Cinc anys més tard, Mourinho entrena el Madrid i Valdano n'és el director esportiu. I aquest "intervencionisme" del portuguès li ha esclatat als morros.

La derrota per 5 a 0 al Camp Nou ha creat escletxes dins de l'organigrama del Reial Madrid. Des de llavors, l'equip no juga tan bé, i el tècnic portuguès ha escenificat públicament el divorci amb un dels càrrecs de confiança del president Florentino Pérez: Valdano, l'home elegant i amant de les bones formes. L'home que no és amic dels discursos victimistes ni de les acusacions sumàries als àrbitres. Poc després que Valdano no critiqués amb duresa l'arbitratge de Clos Gómez en el partit contra el Sevilla, Mourinho va atacar la línia de flotació del director general en demanar públicament una reunió amb Florentino Pérez, ja que afirmava estar tip de rebre una llista d'errades dels àrbitres mentre algú "s'amaga i prefereix que sigui l'entrenador qui doni la cara". En demanar aquesta reunió, Mourinho pressionava Florentino perquè imposés el seu discurs victimista amb el àrbitres com aquell oficial del club i anés apartant cada cop més Valdano.

Les declaracions de Mourinho, però, no tenen com a principal objectiu evitar que es parli del joc pobre de la plantilla més cara del món. Ni tan sols seguir parlant de teories de la conspiració a favor del Barça. L'objectiu del portuguès és reforçar la seva autoritat, apartar Valdano i poder fins i tot demanar més reforços, ja que el portuguès va veure clar que a hores d'ara el Barça és molt superior.

Dinar de Nadal plegats

Ahir, Pérez, Mourinho i Valdano van compartir taula en el tradicional dinar de Nadal. Amb el tècnic del primer equip de bàsquet, Ettore Messina, com a convidat de pedra a la taula, tots van mostrar-se com una família que es porta bé. Però el divorci entre Mourinho i Valdano és evident. De fet, ja no mantenien una bona relació des de fa temps, ja que l'argentí havia criticat diversos cops el tarannà del portuguès quan escrivia articles al diari esportiu Marca .

Valdano, que s'ha desfet en elogis parlant de Guardiola -a qui uneix una relació de respecte basada en entendre el futbol d'una manera similar-, viu actualment el seu segon periple com a director esportiu del Madrid. El primer ja va ser amb Florentino Pérez com a president, i el segon ha arribat quan aquest ha tornat al club. Durant el període en què no ha exercit, l'argentí ha criticat tant els mètodes de Mourinho com decisions de la junta directiva de Ramón Calderón, que criticava obertament els àrbitres. I ara es troba amb un tècnic que vol fer exactament el mateix.

Mourinho, gat vell, és conscient que la relació entre Pérez i Valdano no és la mateixa d'abans. L'argentí va ser qui va escollir Manuel Pellegrini per liderar el projecte blanc la darrera temporada i el president no li perdona haver escollit el xilè, que va aconseguir una xifra de punts que el 99'9% de les temporades hauria fet el Madrid campió, però no era prou galàctic per als seus gustos. Mourinho va ser decisió del president i Valdano sap que, ara mateix, si Pérez es veu obligat a triar, escollirà el portuguès. I Mourinho insisteix per obtenir la seva petita revenja contra el que el criticava amb elegància amb els seus articles.

Un davanter com a regal

Mourinho, a més, aprofita la situació per pressionar el president i aconseguir reforços. El tècnic portuguès no en té prou amb la plantilla més cara de la història i vol un davanter centre com a reforç per aquest mercat d'hivern. La derrota al Camp Nou - quan sense el lesionat Higuaín va jugar Benzema- ha provocat que el portuguès, preocupat, s'hagi encaparrat a reforçar la plantilla. Al portuguès i al president els uneix una preocupació: patir una nova humiliació en el partit de tornada i no guanyar la Lliga. Les festes seran mogudes, al Bernabéu.

stats