SEGONA DIVISIÓ
Esports 11/11/2016

El Mallorca treu petroli de Còrdova (0-2)

Els gols de Moutinho i Brandon a la segona part donaren als vermells la primera victòria del curs a domicili

Els jugadors vermells celebren la diana de Brandon.

PalmaEl Mallorca va treure petroli de la visita a Còrdova, on va sumar la primera victòria de la temporada lluny de l’Iberostar Estadi (0-2). La inspiració de Brandon, que va assistir Moutinho en el primer gol i va marcar el segon, i les providencials intervencions de Santamaria i Raillo a la primera part foren els fonaments sobre els quals el Mallorca va construir el triomf. Uns fonaments dèbils que a primer cop d’ull sembla que no havien de ser prou per aguantar l’edifici de la victòria. Perquè els vermells protagonitzaren una primera part dolentíssima, en la qual s’hauria pogut arribar al descans amb un clar avantatge del conjunt dirigit per José Luis Oltra. L’equip no va rematar a porta, ni tan sols va fer cap falta en els primers quaranta-cinc minuts. Però, a diferència de la majoria de partits, ahir la fortuna es va posar de part dels homes de Fernando Vázquez, ja que les dues ocasions de les quals va gaudir les va enviar a la xarxa. Aquests tres punts donen un baló d’oxigen a un entrenador que començava a ser qüestionat; a més a més, han permès als vermells dormir a la zona alta de la taula.

Supervivència

El conjunt d’Oltra va sotmetre els vermells a la primera part, tot i les nombroses baixes que arrossegava. Ho va fer amb el control de la zona ampla, on cap dels tres Joans (Rodríguez, Domínguez i Culio) va aconseguir imposar la seva llei. És a dir, el Mallorca no va generar futbol. El Còrdova era més intens i, a més, tenia un pla per tractar de fer mal la defensa insular: cercar l’esquena dels laterals i així crear superioritats. I Biel Company en va ser l’objectiu. El davanter centre del Còrdova, Rodri, es deixava caure a l’esquena del mallorquí, on trobava pista lliure.

Santamaria va efectuar la primera intervenció providencial a la sortida d’un córner. Una mà salvadora va impedir als locals avançar-se. Eren minuts de total desconcert dels vermells, que no podien superar la línia del mig del camp amb la pilota controlada. Això va provocar que Brandon es convertís en una illa a la davantera.

Raillo va ser l’encarregat de tornar a evitar la diana local, que va salvar sobre la mateixa línia de gol, després d’una sortida en fals de Santamaria. El porter va abandonar l’àrea per anar a apagar un foc al lateral dret (on Rodri havia tornat a guanyar la posició a Company) i el davanter cordovès li va robar la cartera. La seva rematada es va topar amb l’oposició del cap del central andalús. El Mallorca resistia amb tots els elements en contra.

Brandon fa la llum

Amb l’únic canvi de Pol Roigé per Lago Junior (que es va haver de retirar al minut 21 de la primera part per una lesió), el Mallorca va tornar a sortir a la gespa.

No hi havia cap símptoma que el panorama que s’havia dibuixat a la primera part hagués de canviar en la segona. És més, el Còrdova va continuar comandant el partit. Davant aquesta situació, Vázquez ja preparava l’alternativa per als darrers minuts. Va ser amb Lekic preparat per entrar al terreny de joc quan Brandon va fer la llum.

D’una pilota perduda que li va arribar, va treure una genial passada a l’espai per a Moutinho, el qual no va desaprofitar l’ocasió per marcar. Com tantes altres vegades li havia passat en contra, el Mallorca es va posar per davant en el marcador sense haver fet més que el rival. Era el minut 63 i encara quedava un món per endavant. Però ahir la sort estava del cantó del Mallorca i en un córner que Raillo va pentinar, Brandon, atent, va fer pujar el segon.

La segona diana vermella va ser un cop massa dur per al Còrdova. El Mallorca ja tenia el partit al sarró. La primera victòria de la temporada a domicili. Una victòria que va permetre als vermells treure petroli d’un camp on no semblava que n’hi hagués.