Esports 24/06/2013

El Mallorca, entre la tensió i la celebració

Els actes de celebració i les reunions dels òrgans de govern coincidiran el mateix dia, el dijous 27. Serà una jornada especialment intensa per a una institució que fa temps que viu temps convulsos

M. R.
2 min
Serra Ferrer viurà un dijous molt intens i en el qual haurà de donar moltes explicacions.

Palma.El Mallorca rememorarà aquesta setmana la major i més emotiva fita de la història: la consecució de la Copa del Rei a Elx l'any 2003. Serà dia 28 quan es compliran deu anys d'ençà que Miquel Àngel Nadal alçà al cel de l'estadi Martínez Valero el trofeu que acreditava l'equip com a vencedor del torneig del KO. Però aquesta mateixa setmana el club també viurà moments de tensió amb la reunió del consell d'administració i de la junta general d'accionistes.

Els actes de celebració i les reunions dels òrgans de govern coincidiran el mateix dia, el dijous 27. Serà una jornada especialment intensa per a una institució que fa temps que viu dins una convulsió que va culminar amb el descens de l'equip a Segona l'1 de juny passat.

Explicacions

A les 12.00 del migdia està convocat un consell d'administració en el qual els dos apoderats de l'entitat, Llorenç Serra Ferrer i Biel Cerdà, hauran d'oferir moltes explicacions a la resta de consellers. Serà la primera reunió de l'òrgan de govern d'ençà que l'equip va consumar la tragèdia del retorn a la categoria de plata. Després que Utz Claassen, Pere Terrasa i Pep Roig requerissin notarialment la convocatòria del consell, els apoderats el convocaren amb un total de nou punts de l'ordre del dia.

Els més destacats es poden dividir en dues parts: els aspectes esportius i els econòmics. En primer lloc, els apoderats hauran de donar explicacions sobre les decisions més rellevants des del 15 de gener. Aquestes són la destitució de Joaquín Caparrós i les contractacions de Gregorio Manzano i José Luis Oltra, i el consell les haurà de ratificar. A més, es portarà a terme una anàlisi esportiva de la temporada passada i de com es planteja la següent. En aquest sentit, els consellers crítics volen respostes sobre els fitxatges que estan prevists fer, com també de les vendes i les renovacions que s'escaiguin.

Un altre punt important de l'ordre del dia és el destí de les ajudes pel descens que rebrà el club de la LFP i de l'assegurança per la pèrdua de categoria. Així mateix, s'analitzaran els resultats econòmics de la temporada passada i les previsions per a la propera.

Festes enfrontades

El mateix dijous dia 27 es viuran dos actes de celebració pel desè aniversari de la consecució de la Copa, en el que és la clara demostració de la fractura social que viu el club. L'entitat organitzà a corre-cuita un acte institucional per a dijous dematí abans del consell, quan sabé que Mateu Alemany, president l'any 2003, havia preparat un sopar de celebració privat. Així, Alemany congregarà directius, periodistes i amics d'aquella època en un sopar en un hotel palmesà, mentre que el club convidarà els representants institucionals.

Queda clar que el Mallorca travessa una de les més importants divisions de la seva història. Ni el major èxit assolit en els 97 anys d'existència no permetrà que es doni una imatge d'unitat vers una afició cansada d'enfrontaments a la planta noble. Una mala notícia per intentar aconseguir el retorn a Primera.

stats