1-1: El Mallorca s'acosta a l'abisme i dona vida al Còrdova

Els gols els han marcat Lago Júnior i Pedro Ríos en la primera part

Efe
Partit de Lliga entre el Còrdova i el Reial Mallorca

El Mallorca s'acosta cada vegada més al pou de la Segona B després d'empatar (1-1) davant el Còrdova a l'Iberostar Estadi, un resultat que el deixa a vuit punts de la salvació.

Els gols els han marcat Lago Júnior i Pedro Ríos en la primera part, i encara que ambdós equips han tingut grans ocasions per augmentar el marcador, no ho han fet i s'han hagut de conformar amb unes taules que, en aquests moments, només satisfan, en part, els interessos del Còrdova.

El conjunt andalús va celebrar l'1-1, ja que, a més de donar-li oxigen en la taula, suposa el primer punt conquistat en qualitat de visitant el 2017 pels jugadors que dirigeix el tècnic Luis Miguel Carrión.

El Mallorca, que no guanya des de fa deu jornades, va sumar el seu quinzè empat de la temporada, el segon amb l'entrenador Sergi Barjuán a la banqueta, que continua sense guanyar des que va substituir Javier Olaizola, fa tres setmanes.

El partit no ha pogut començar millor per al Mallorca amb el gol de Lago Júnior (min. 2), però l'avantatge en el marcador ha estat una arma de doble tall, ja que els mallorquinistes, que havien sortit al camp com una bala, han cedit la iniciativa al Còrdova amb l'objectiu d'intentar sorprendre al contraatac.

L'equip andalús ha anat ensenyorint-se de les accions i Sasa Markovic (min. 11) ha donat el primer avís, que més tard (min. 20) Pedro Ríos s'ha encarregat de materialitzar amb el gol de l'empat.

Les taules en el marcador han entabanat les idees en el conjunt balear, com ha ocorregut en moltes ocasions al llarg de la temporada, i ha passat de controlar el partit sense gaire obstacles a cometre errors i a donar facilitats a un rival que semblava molt conforme amb l'1-1.

Sergi Barjuan ha alineat un onze molt ofensiu, amb dos extrems veloços com Diogo Salomao i Pol Roigé per les bandes i una parella a la zona ampla formada per Sasa Zdjelar i Alex Vallejo, amb Juan Culio una mica més amunt, que prometia.

En l'intent per trobar la tecla adequada, Sergi ha apostat per un equip molt vertical, però les bones sensacions han durat molt poc i l'han obligat a cercar solucions en el minut 57 amb l'entrada al camp de Thierry Moutinho i Angeliño per Salomao i Pol Roigé, respectivament.

El Mallorca, que necessitava de manera imperiosa els tres punts, s'ha llançat a un atac desesperat i ha tingut ocasions clares per marcar el segon gol.

També el Còrdova ha demostrat que era viu i s'ha acostat amb perill, com en el minut 67 amb un gran tret de Javi Lara que Roberto Santamaría ha desviat al córner.

En els minuts finals, el conjunt mallorquinista ha tancat el seu rival a l'àrea i ha forçat tant serveis de córner com ocasions de gol, però el marcador no s'ha mogut.

L'empat deixa el Mallorca a prop de l'abisme i els aficionats van mostrar el seu empipament al final del partit amb crits i mocadors dirigits a la llotja i una gran xiulada als futbolistes quan es dirigien al túnel dels vestidors.

Fitxa tècnica:

1-Mallorca: Santamaría; Campabadal, Yuste, Pleguezuelo, Oriol; Sasa Zdjelar, Álex Vallejo; Salomao (Moutinho, 57), Culio (Lekic, min. 70), Pol Roigé (Angeliño, min. 57); Llac Júnior.

1-Còrdova CF: Kieskek; Antoñito (Rodas, min. 85), Car, Deivid, Bittolo; Pedro Ríos (Edu Ramos, min. 64), Agusa, Javi Lara, Javi Galán; Markovic (Juli, min. 55), Rodri.

Gols: 1-0, min. 2: Llac Júnior; 1-1, min. 20: Pedro Ríos

Àrbitre: Areces Franco (Comitè asturià). Va amonestar Campabadal, del Mallorca; Antoñito, Agusa, Rodri, Kieskek del Còrdova.

Incidències: Uns 10.800 espectadors a l'Iberostar Estadi han assistit a presenciar el partit corresponent a la 35a jornada de la Lliga 1,2,3. Es va guardar un minut de silenci per la defunció de l'exfutbolista del Mallorca Ángel Cobo, integrant de l'equip que va conquistar el 1960 el primer ascens a Primera Divisió.