FUTBOL- SEGONA
Esports 23/02/2019

El Mallorca perd dos punts a Tenerife

No sap aprofitar el regal del porter canari i acaba empatant un partit que guanyava per 0-2

Juanmi Mas
Estupiñán veu la segona targeta groga del partit, que va suposar deixar el Mallorca amb deu jugadors.

PalmaEl Mallorca va empatar 2-2 a Tenerife i això que guanyava per 0-2 després d’una relliscada del porter canari a la segona meitat. Els barralets, que varen acabar amb deu homes després de l’expulsió d’Estupiñán, varen malgastar dos gols de renda i varen empatar a dos davant el Tenerife, que dirigeix l’exmallorquinista José Luis Oltra, que ahir complí 150 partits a la banqueta.

El Tenerife arribava a la cita de divendres vespre amb un balanç de dues victòries, dos empats i una derrota en els darrers cinc partits de lliga. Un total de 8 punts de 15 possibles l’havien deixat en una situació compromesa a la classificació. Quant al Mallorca, en els cinc darrers partits havia aconseguit un empat i quatre derrotes; 1 punt de 15 possibles. Així doncs, es tractava d’un partit d’urgències per obtenir una victòria balsàmica.

El matx va començar amb moltes ocasions per a ambdós equips, però va ser el Mallorca qui va aconseguir obrir el marcador gràcies a un gol de l’equatorià Estupiñán als quinze minuts després de rebre una pilota de Lago Junior des de la frontal de l’àrea. El xut creuat va acabar dins la xarxa de la porteria defensada per Dani Hernández. Tal com va succeir a Cadis, la sortida del Mallorca va ser immillorable i el matiner gol mallorquinista va servir d’avís per fer reaccionar el Tenerife.

Els canaris varen respondre a través de la possessió, però sense tenir grans ocasions, mentre que els homes de Vicente Moreno, com ja és habitual quan juguen lluny de Son Moix, varen fer una passa enrere per regalar la pilota al seu adversari i cercar el perill al contracop. El 0-1 va elevar els límits d’ansietat del Tenerife i de la graderia, que va començar a xiular el seu equip. Els jugadors de Jose Luis Oltra varen perdre l’ordre i varen intentar imposar-se al Mallorca a força de coratge. I encara que és cert que varen obligar els de Vicente Moreno a fer una passa enrere, no crearen ocasions de perill clares. Malbasic va tenir la més clara, però Reina va arribar abans a la pilota.

Segona meitat

En la segona meitat tot l’encert que va tenir el porter veneçolà del Tenerife va desaparèixer en la jugada més còmica de la nit. Només s’havien disputat dos minuts de la segona part quan va llenegar davant una cessió de Jorge Sáenz i li va deixar la pilota a plaer davant Budimir perquè el croat, a porteria buida, no desaprofitàs el regal i aconseguís el 0-2. A la desesperada, el Tenerife ho va intentar tot i va començar a crear ocasions clares de gol. Malbasic va disparar al travesser, Reina va fer tres aturades espectaculars i, a la fi, Racic va marcar després d’una falta als 71 minuts, cosa que va donar pas a un final de partit no apte per a cardíacs en el qual el Mallorca va acabar amb deu homes dins el camp de joc per expulsió d’Estupiñán. Es veia venir que acabaria arribant el gol i talment així va ser. Als 92 minuts, Tyronne, després d’un rebot, va fer justícia amb el definitiu 2-2.