Esports 01/09/2018

El Mallorca perd 1-0 en un camp maleït

Un gol de l’Alcorcón als 13 minuts de la primera part deixa els barralets sense recompensa

Juanmi Mas
4 min
Carlos Castro es lamenta d'una ocasió molt clara del Mallorca a la segona meitat. / LFP

PalmaEl Mallorca va perdre per 1-0 contra l’Alcorcón en un partit espès de tota la plantilla i en un camp que de moment sembla inexpugnable. Els mallorquins encara no coneixen la victòria al municipal de Santo Domingo i ahir tampoc no varen ser capaços de canviar el guió.

El Mallorca es va presentar amb un parell de canvis obligats per culpa del cansament d’alguns homes després d’haver jugat quatre dies abans contra el Rayo Majadahonda. El central Raillo, a més, arrossegava un procés febril i el substitut –Valjent, un dels darrers fitxatges– no va tenir el millor dia. Tretze minuts va ser el temps que l’Alcorcón va tardar a prendre el lideratge al Mallorca en el municipal de Santo Domingo. Els madrilenys, que havien descansat un dia més que el Mallorca, ho aprofitaren per tenir la possessió de la pilota i robar-la quan la tenien els homes de Vicente Moreno. Una jugada combinativa en atac va acabar amb una centrada de Sangalli des de la dreta i Jonathan Pereira, tot sol a l’àrea petita, només va haver d’empènyer la pilota al fons de la xarxa. La desesperació de l’equip va fer que Salva Sevilla veiés la primera targeta groga del partit abans del descans.

Primera ocasió de Fran Gámez

Més de mitja hora va necessitar l’equip balear per arribar als voltants de Dani Jiménez, i va ser gràcies a un error de Dorca, que va perdre la pilota en una zona prohibida i va possibilitar que Fran Gámez es plantàs davant la porteria per fer un xut fluix que s’enverinava en bona direcció, però en el darrer instant s’hi va creuar Esteban Burgos i la rematada mossegada es va estavellar al pal.

El pas pels vestuaris va servir per ordenar les idees d’un Mallorca que mantenia l’esperança d’empatar el partit.

Intent fallit

Vicente Moreno va moure la banqueta, però sense èxit. Se’n varen anar Valcarce, Pedraza i Carlos Castro, però ni Aridai ni Dani Rodríguez ni Álex López no varen millorar els substituïts. Abdon Prats va tenir una gran ocasió en el minut 50 i va estar molt a prop de marcar. Els vermells varen fer una jugada molt ràpida i el 9 mallorquí va disparar a centímetres del pal dret de la porteria de Dani Jiménez.

Després d’aquesta ocasió clara, l’Alcorcón es va ficar en el partit de nou i va passar a cercar el segon gol queels donàs tranquil·litat. Els locals continuaven corrent amb metres per davant i duent perill sobretot amb Nono i Sangalli, que feien perdre el cap a Gámez i Salva Ruiz, mentre que Álvaro Peña feia mal entre línies. Amb el partit boig, varen arribar les ocasions per a tots dos equips. Pereira va perdonar dins l’àrea de Reina i Carlos Castro va fer el mateix en la de Dani Jiménez. L’asturià ho tenia tot a favor per aconseguir l’empat, però el seu llançament va anar massa amunt.

Per moments el partit va tornar boig, però mai no va afavorir els visitants. Un greu error de Reina a l’hora de treure la pilota va deixar Pereira tot sol per posar el 2-0, però el porter va reaccionar de manera providencial per evitar-ho amb una gran aturada. Álex López, que havia substituït Castro, també ho va provar amb una rematada acrobàtica a l’altura del punt de penal, però va sortir molt desviada. Poc després Valjent ho va provar de cap, però sense sort.

L’entrenador de l’Alcorcón, Cristóbal Parralo, va canviar el sistema quan s’arribava al minut 75. Héctor Rodas va ingressar en el camp i va passar a jugar amb una defensa de cinc: tres centrals i dos laterals. Això va donar molta solidesa a l’Alcorcón i va limitar els atacs dels vermells.

El Mallorca va quedar sense forces en el darrer tram de partit i l’Alcorcón va aprofitar el moment per saber gestionar el seu avantatge en el marcador. Nono, davant Reina, podria haver marcat en el descompte, però el porter mallorquinista va salvar l’equip una vegada més. Al final, el marcador no es va moure més i amb aquesta derrota per la mínima el Mallorca podria perdre alguna posició a la classificació. El pròxim partit es disputarà a Son Moix divendres vinent a les 21 h.

Tres equips superen els 20.000 abonats quan només s’han disputat dues jornades de lliga, però també s’espera que tres equips més puguin superar aquesta xifra en breu. Saragossa, Sporting i Deportivo són els clubs que tenen més de vint mil abonats.

Per la seva banda, els altres dos descendits de Primera la campanya passada tampoc queden enrere. Las Palmas, amb 19.000 abonats, i el Màlaga, amb més de 16.500, tindran el suport de la seva afició i esperen sumar-se a la llista d’equips amb més de 20.000 abonats. El Mallorca està entre els sis primers classificats i també destaca com un dels clubs amb més aficionats de la Lliga 1,2,3 de Segona Divisió, amb 9.800. Un altre acabat d’ascendir com l’Extremadura en té 6.690. Tenerife i Granada, amb 8.000 cadascun, estan actualment estancats esperant donar una empenta en el darrer tram de campanya. En el costat oposat hi són el Reus, el Lugo, l’Alcorcón, el Numància i el Rayo Majadahonda, que no destaquen pel seu nombre d’aficionats.