FUTBOL - SEGONA DIVISIÓ
Esports 10/03/2019

El Mallorca obté una llicència per somiar

Un gol d’Estupiñán a la segona part serveix per aconseguir els tres punts contra l’Oviedo

Juanmi Mas
El Mallorca obté una llicència          per somiar

PalmaMallorca i Oviedo es presentaren a Son Moix amb objectius diferents i la victòria va caure del costat de l’equip que més ho necessitava. També és cert que els balears varen ser els únics que varen proposar més intenció en atac, però el premi no va arribar fins que Pervis Estupiñán va marcar en una jugada d’estratègia en el minut 67 de partit.

Ambdós se citaren en el partit inaugural de la jornada 29 i tant el Mallorca com l’Oviedo competien per tres punts vitals. Locals i visitants sabien que l’equip que fos capaç de sumar els tres punts faria una passa de gegant a la lliga: l’Oviedo, per mantenir un rival directe enfora, i el Mallorca, per superar els asturians a la classificació i també en el goal average particular, com així va ser. Amb dues petites revolucions a les alineacions, els dos tècnics enviaren un missatge clar als seus jugadors: l’Oviedo, el de no encaixar gol i esperar una oportunitat, i el Mallorca, amb dos davanters -Ante Budimir i Àlex López-, el de cercar el gol des del principi.

A la primera part s’imposà el joc destructiu de l’Oviedo, que es presentà amb la intenció de mantenir la pilota. Per part seva, el Mallorca cercà l’atac amb poca profunditat per culpa de la bona pressió dels homes d’Anquela. Sense gaire perill s’arribà amb el 0-0 al descans i gairebé sense cap ocasió per a cap dels dos equips. La més destacable va arribar després d’una bona jugada de Budimir, que va fer la passada massa curta, però el rebot va afavorir Dani Rodríguez i el seu xut va sortir per damunt la porteria defensada per Champagne.

Així doncs, els dos equips partiren als vestidors per preparar el segon acte, que va començar de manera radicalment diferent. La igualtat es desnivellava a favor dels locals. Tot just iniciar-se el joc, Folch enviava a córner un passada de Lago Junior, que ahir es mostrà menys actiu del que sol ser habitual. Començaven a sonar els tambors de guerra a Son Moix. Vicente Moreno donà entrada a la màgia d’Stòitxkov, que al costat de Lago Junior amargaren un Viti Rosada totalment superat. De mica en mica, el pla de l’entrenador local agafava forma i el perill planava per l’àrea visitant. Budimir es posà el pes de l’equip sobre les seves espatles i superava Alanís i Carlos Hernández, fet que provocava una ferida a la defensa de l’Oviedo. En el minut 67 arribà el gol mallorquinista. Estupiñán va aprofitar una jugada d’estratègia, com ja va passar el dia que s’enfrontava al Nàstic, per avançar els seus amb l’1 a 0.

La inèrcia del partit afavorí el Mallorca i, amb la balança desequilibrada, els balears trobaven espais, on Lago Junior i Budimir tenien les millors ocasions. L’Oviedo ho intentà, però sense les idees clares; només les pilotades aèries crearen un poc de perill a la porteria de Reina. Aleshores sempre apareixien Raillo i Valjent per allunyar el perill. Els dos centrals superaren amb criteri i qualitat qualsevol temptativa visitant en els darrers minuts. Així finalitzà un partit important que deixa el Mallorca a tres punts de les posicions de play-off d’ascens a Primera, en espera del que passi en el tancament de la jornada.