Esports 26/08/2013

El Mallorca i l'àrbitre completen un altre desastre

Els vermells no n'aprenen i tornen a oferir una deplorable imatge en l'estrena a casa

Miquel Ramis
4 min

PalmaAmb un nou ridícul. Així va acabar l'estrena del Mallorca a casa. Els de José Luis Oltra varen debutar davant la seva afició amb un altre partit calamitós. Sembla que els vermells no aprengueren res de la humiliació que patiren a Sabadell i el Múrcia va ficar el dit dins la ferida amb una nova golejada. Si bé és cert que l'àrbitre, l'andalús José Luis Munuera Montero, va tallar de soca-rel la reacció del Mallorca amb un penal inexistent comès per Kevin i que li suposà l'expulsió quan el marcador era de 2-3 i l'equip es veia vestit d'heroi, el grup de José Luis Oltra s'havia condemnat a la primera metitat.

Una altra vegada una defensa de fireta, errades de concentració i poca entrega i actitud permeteren al Múrcia aprofitar-se'n i deixar sentenciat el matx en el descans. Un desastre que va acabar amb la paciència de la sofrida afició mallorquinista, que en aquesta ocasió sí que va esclatar d'ira contra Llorenç Serra Ferrer i els jugadors. Un mal senyal quan només s'han disputat dues jornades i l'equip encara no ha trobat la manera de fer-se respectar. El pitjor ambient per afrontar el repte que es presenta. Vuit gols en contra i només dos a favor mantenen el Mallorca com el coer de la Segona Divisió després de dues jornades. Són unes xifres que demostren la debilitat defensiva d'un equip que encara no ha aconseguit llevar-se de damunt els vicis de la temporada passada. Tot i que en aquesta ocasió sí que va reaccionar i va intentar apel·lar a l'èpica; tot i la clamorosa errada arbitral, el mal ja estava fet. Com a Sabadell, l'equip es retirà als vestidors amb dos gols en contra després d'un inici de partit prometedor.

Els canvis, sense efecte

José Luis Oltra, tal com va avançar, va introduir diversos canvis en l'onze inicial. Va donar l'alternativa a Íñigo Pérez, que va debutar amb la camiseta del Mallorca a la sala de màquines en el lloc de Pep Lluís Martí, va situar Pedro Bigas a l'eix de la defensa en detriment de Nunes i Pereira en el lloc d'Aki. Així, Kevin va debutar a la lliga al lateral esquerre.

El Mallorca era conscient que havia de disculpar-se amb la seva afició per l'humiliant inici de Lliga que va oferir davant el Sabadell i va sortir al terreny de joc amb la clara intenció de dominar. Primer N'Sue, després d'una gran paret amb Alfaro, i Pereira advertiren el Múrcia. El francès va topar amb una gran resposta de Casto, que rebutjà a córner.

Però com a Sabadell, només va ser una il·lusió. El Múrcia a poc a poc es va espolsar el domini inicial i després d'alguna tímida arribada va tornar a evidenciar que la defensa del Mallorca continua sent un acudit. En la primera ocasió que arribaren clarament a l'àrea d'un discutit Aouate, Tete no va tenir problemes per desfer-se de Kevin i treure la centrada des de la banda dreta. Kike Garcia va guanyar la posició a Agus i la seva rematada va superar el porter israelià, que es va veure sorprès. Una cadena d'errors que va tornar a posar de manifest la debilitat defensiva d'un equip que es veia de nou obligat a remar contracorrent.

Només era el principi del desastre. Malgrat que tot d'una va semblar que a diferència d'altres ocasions el Mallorca reaccionaria, l'esperpent es va accentuar. Una altra vegada a pilota aturada. Una altra badada defensiva. Aquesta ocasió per la banda dreta. Dorca va rematar tot sol al segon pal i va fer entrar en erupció Son Moix. "Els crits de Serra vés-te'n ja" i els mocadors feren acte de presència a l'estadi. La paciència de l'afició davant la poca entrega i el mal paper dels seus s'havia acabat.

Aquest pic sí que el Mallorca va caure a la lona, impotent. Thomas en va ser l'exemple més clar. El migcampista ghanès va veure dues targetes grogues en dos minuts. Totes dues per aturar les contres murcianes. Era el que faltava als d'Oltra per acabar de perdre la integritat. Amb el 0-2 al marcador, un home menys i l'afició cremada, l'equip es retirà als vestidors enmig d'una gran xiulada dirigida a la llotja.

L'equip estava molt tocat i el pas pels vestidors no va variar el seu depressiu estat d'ànim. Sense intensitat, ni el múscul de Thomas al centre del camp, el Múrcia ho va aprofitar per posar el dit dins la nafra amb molta facilitat. Kike García va culminar una paret per instal·lar l'absolut desànim en una afició que va optar per la ironia per expressar el seu emprenyament. Aplaudiments al Múrcia i olés sarcàstics als tocs de pilota vermells.

A partir d'aquest moment només quedava l'orgull per evitar una golejada encara més vergonyosa. El Múrcia tenia el partit resolt i va relaxar la seva entrega, que fins al moment havia tornat a superar amb escreix la del Mallorca per permetre que N'Sue reduís distància.

El gol de Gerard, que havia entrat en el lloc de Pereira i havia enviat Alfaro a l'esquerra, va posar el Mallorca dins el partit i el Múrcia histèric. La remuntada s'ensumava, el Mallorca es veia capaç d'aconseguir-ho però no comptava amb la intervenció arbitral. Si fins aleshores Munuera Montero havia estat encertat, una decisió seva va posar punt final a la reacció vermella. El Múrcia va llançar una contra després d'un córner. Kevin, molt netament, va enviar la pilota a córner quan Tete ja havia entrat dins l'àrea, però l'àrbitre va interpretar que l'havia tomat. Penal i segona groga en quatre minuts per al lateral de Peguera. I l'equip amb nou. Saúl no va desapofitar l'ocasió, va fer pujar el quart al marcador i va deixar vist per a sentència el duel. El Mallorca va poder donar gràcies que no li caigués algun gol més, ja que en els instants finals el Múrcia hauria pogut fer més sang amb les seves contres davant un rival moribund. Molt haurà de treballar Oltra per reanimar-lo. El Mallorca és coer i està instal·lat en un ambient convuls. Una mala combinació per mirar amb il·lusió el futur.

stats