Esports 27/01/2019

El Mallorca es deixa empatar contra 9 jugadors a Cadis

És incapaç de guanyar en el Carranza amb superioritat numèrica des del minut 37

Juanmi Mas
L’àrbitre mostra una targeta vermella a un jugador del Cadis i l’expulsa. De res va servir al Mallorca, que només va empatar.

PalmaNo importa que el Mallorca marqui primer, que el rival jugui pràcticament tot el partit amb deu i fins i tot amb nou jugadors. El guió sempre és el mateix: el Mallorca s’amaga en defensa i no és capaç de cercar el segon gol quan l’equip rival es troba ferit. Els homes de Vicente Moreno varen obrir el marcador a la primera part, però es deixaren empatar en el Carranza i varen acabar demanant l’hora. Finalment, varen sumar un punt que serveix per tallar una ratxa de tres derrotes consecutives a domicili, però és insuficient per escalar posicions a la classificació.

Inici esperançador

La posada en escena del conjunt balear va sorprendre el seu enemic. Vicente Moreno va modificar el seu quadern i va posar sobre la gespa un sistema amb Stòitxkov i amb Budimir en punta d’atac. A les voreres varen quedar Dani Rodríguez, encara que deixant la seva banda preparada per a les internades de Joan Sastre, i Lago Júnior. El Mallorca es va fer l’amo de la pilota des de l’inici del partit. Amb Salva Sevilla al comandament de totes les operacions i Baba com a fidel escuder, el grup balear gairebé no va tenir dificultats, encara que tampoc va inquietar en excés Alberto Cifuentes.

A l’equador del primer temps, Rober Correa va poder ser expulsat després de deixar anar el colze davant de Lago Júnior. El de Costa d’Ivori va ser el protagonista de la primera acció de perill balear. En el minut 36, el Mallorca no va perdonar en el primer xut a porta de tot el partit. Raíllo va a assistir en correguda Lago Júnior que, davant la passivitat de la defensa gaditana -que reclamava fora de joc-, va penetrar per la seva banda per fer la passada de la mort a Stòitxkov. El gadità va controlar amb la dreta i va afusellar amb l’esquerra per tal de segellar el 0-1.

Amb prou feines dos minuts després, una manotada de Jairo a Dani Rodríguez va acabar amb el jugador local expulsat. En un obrir i tancar d’ulls, el guió del partit havia canviat de manera radical.

Un canvi de 360 graus

En el segon acte, el Cadis va sortir amb una altra velocitat a la recerca de l’empat enfront d’un Mallorca conservador. No va acusar la inferioritat numèrica i va estrènyer els vermells, encara que sense crear gaires oportunitats de gol. En el tram final, el conjunt groc va aconseguir el premi a la constància i va segellar l’empat a la sortida d’un córner. Garrido va entrar amb tot i va treure profit dels dubtes de Reina en la sortida per fer l’1-1.

El Cadis va acabar el matx amb nou jugadors després d’una brutal agressió de Marcos Mauro per una puntada de peu més pròpia de les arts marcials a Àlex López, fet que li va costar l’expulsió.

A les acaballes del partit, l’àrbitre Arcediano Monescillo va tallar un contracop de Buenacasa, que quedava sol davant el porter. L’àrbitre va aturar el joc per poder expulsar Mauro per una falta sobre Àlex López.