Algunes carreteres de Mallorca tancaran dissabte per acollir 8.000 ciclistes a la 312

Els pobles d'Estellencs, Banyalbufar i Deià seran els més perjudicats, però l'organització confia que podrà reduir el temps d'espera dels veïns de les zones més conflictives

La prova ciclista 312 arriba a la novena edició amb un nou rècord de participació. Un total de 8.000 ciclistes rodaran per les carreteres de Mallorca i el tancament parcial començarà a les set del matí des de la Platja de Muro fins a Sóller. A mesura que avanci la prova els trams de carretera es tancaran i s'obriran gradualment. Encara així, les restriccions per les vies de Sóller i Santa Maria, les de Valldemossa, Banyalbufar, Estellencs, Andratx, Puigpunyent, Esporles i Bunyola romandran tancades des de les nou fins a les tres del migdia.

La pitjor part del tancament de carreteres serà per els pobles d'Estellencs, Banyalbufar i Deià que l'any passat ja varen patir més de cinc hores d'espera. Per aquest motiu l'organització s'ha posat en marxa per donar una sortida i evitar mals de caps als veïns de les zones més conflictives. En aquest sentit el director de la 312, Xisco Lliteras, ha assegurat que "reduirem el temps d'espera en un 50% respecte de l'any anterior, perquè volem mantenir la màxima qualitat de la prova, però també volem maximitzar la compatibilitat entre veïns i esportistes".

Als municipis amb una sola via d'entrada i sortida, com Estellencs o Deià, els talls seran de dues hores i quinze minuts, lluny de les cinc hores i mitja que varen estar tallades l'edició passada. La resta de municipis poden arribar a tenir tallades les seves carreteres més de quatre hores.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF