Esports 12/08/2013

El Mallorca es deixa prendre la il·lusió

El Recre empata als darrers deu minuts i s'endú el Ciutat de Palma als penals

Miquel Ramis
4 min

PalmaEl Mallorca es va deixar prendre la il·lusió. Quan ho tenia tot de cara per aconseguir un triomf convincent a set dies de l'inici de la Lliga i donar una alegria a la poca afició que va acudir a Son Moix per presenciar la seva posada de llarg, els de José Luis Oltra llançaren la possibilitat d'alçar el seu trofeu en un final de partit sense tensió. En els deu minuts finals, el Recreativo va aconseguir empatar i forçar així una tanda de penals que el va coronar com el vencedor de la 38a edició del Trofeu Ciutat de Palma.

La decepció de veure aixecar el trofeu als jugadors andalusos va ser més grossa després d'observar com el Mallorca havia desaprofitat l'ocasió de golejar el quadre dirigit per Sergi Barjuan. Els d'Oltra foren netament superiors durant la primera hora del partit, i només la manca d'encert en la rematada, sobretot d'Aki, va evitar que aquesta superioritat es traduís en gols. Durant seixanta minuts, els vermells deixaren una mostra del que vol el seu tècnic. Pressionaren molt amunt, sortiren jugant la pilota amb un Thomas Teye que va deixar una magnífica imatge i intentaren desbordar per les bandes. I, el més important, aconseguiren dos gols que haurien d'haver estat tres més si el jugador japonès hagués estat encertat.

Bon inici

Després de la presentació de l'equip, dels habituals parlaments de l'entrenador i el capità, José Carlos Nunes (ni Biel Cerdà ni Llorenç Serra Ferrer no es dirigiren a l'afició), de l'homenatge a tots els cossos que participaren en l'extinció de l'incendi que cremà fa quinze dies la serra de Tramuntana i de la xiulada que reberen el president del Govern, José Ramón Bauzá; el conseller de Medi Ambient, Biel Company; la consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, i el batle de Palma, Mateu Isern, el Mallorca va començar el partit imposant el seu domini.

Amb un Thomas que va demostrar un desplegament físic espectacular per abastar un gran territori i criteri a l'hora de repartir el joc, els vermells visqueren la primera part dins el camp rival. Amb el joc passant pel vigorós migcampista, les primeres ocasions no trigaren a arribar, ja que fins que l'equip va tenir forces va exercir una pressió asfixiant en la sortida de la pilota contrària que li permetia recuperar-la dins el propi terreny de joc andalús.

Així, les primeres ocasions arribaren gràcies a les incursions per les bandes. Aki envià als núvols dues rematades quan ho tenia tot de cara per inaugurar el marcador. Sobretot en la segona, després d'una gran jugada en la qual Ximo va guanyar la línia de fons. El lateral fou un altre dels més destacats. Segur en el tall, es va incorporar amb potència a l'atac.

El Mallorca monopolitzava la pilota i Aki desbordava per la banda esquerra. El Recre no sabia com plantar cara a la proposta dels vermells, que aconseguiren el seu primer gol gràcies a la connexió entre Víctor i Alfaro, ahir parella atacant. L'algaidí es va deixar caure a la banda dreta, des d'on va servir una centrada a l'esquena de la defensa perquè l'andalús l'enviàs al fons de la xarxa en una rematada defectuosa.

Amb el gol, el Recre es va despertar. Fins aleshores, tan sols havia pogut saludar Rubén Miño, però a partir de la mitja hora va fer una passa endavant i s'espolsà el domini vermell. Va passar a discutir el control de la pilota al Mallorca. Gràcies a això va gaudir de dues ocasions claríssimes que nasqueren a les botes d'Alexander. La primera va acabar al pal i en la segona, després que deixàs en evidència en correguda Agus, Nunes va desbaratar el perill. El Mallorca començava a acusar l'esforç, però Pedro Sureda Cuenca va aturar la progressió dels de Huelva en assenyalar el camí dels vestidors.

Passa enrere

Una altra de les qüestions que va quedar clara va ser la importància que tindran les jugades d'estratègia a pilota aturada. Ahir, els vermells en demostraren un gran repertori i el segon gol va arribar gràcies a una acció de murri de Pep Lluís Martí. En lloc de penjar una falta lateral a l'olla, va aprofitar una barrera de només un defensa per llançar directe. Cabrero va tenir temps de reaccionar i evitar el gol, però el seu rebuig va quedar als peus de Víctor, que només la va haver d'empènyer per fer pujar el segon.

Semblava que el partit estava resolt i el Mallorca va fer una passa enrere. Va cedir el domini al Recre i es va dedicar a intentar aguantar el marcador. Tot i això, Aki va tenir el tercer gol a les seves botes, però la seva rematada es va estavellar al cos de Cabrero.

Amb una marxa més, el Recre es va començar a apropar a la porteria de Miño, que va deixar clar que Aouate haurà de fer el cap viu si vol mantenir-se en la titularitat. Larena, Jesús Vázquez i Fernando Vega el posaren a prova i trobaren una gran resposta del català. Però a mesura que passaven els minuts el Mallorca anava perdent tensió i, fruit d'una descoordinació en defensa, Alexander va reduir distàncies. A conseqüència de la manca de tensió va arribar l'empat. Una altra vegada Alexander.

El guanyador es decidiria en els penals. L'error d'Abdon va donar la victòria al Recreativo, que es va emportar el títol. El Mallorca es va deixar prendre la il·lusió en un mal final que té set dies per corregir.

stats