SEGONA DIVISIÓ A
Esports 22/12/2018

El Mallorca aprofita la feblesa del coer

Els gols aconseguits per Estupiñán i Stòitxkov deixen un bon Mallorca en zona de play-off, almanco per unes hores, en el darrer partit de l’any

Juanmi Mas
Stòitxkov celebra la victòria amb l’afició mallorquinista després de sumar el segon gol.

PalmaEl Mallorca sumà un merescut triomf a Son Moix després d’imposar-se al Nàstic per 2 a 0, fet que li serveix per tancar l’any amb 30 punts i dormir en places de play-off d’ascens, a l’espera del que avui facin l’Osasuna i el Cadis. Va ser un partit especial per a molts jugadors del Mallorca. Álex López, Xisco Campos, Manolo Reina, Giner, Lago Júnior i Vicente Moreno tenen passat grana, però ahir no hi havia amics.

Pel que fa als catalans, feren la cloenda a un any massa irregular després de la segona sortida consecutiva i la gran victòria a Almendralejo. El Nàstic es va trobar amb un vendaval mallorquí en l’arrencada, però exposaria una actitud similar a la viscuda a Extremadura: intensa, vibrant, cercant robar la pilota per fabricar la contra. L’entrenador, Enrique Martín, va continuar amb la base d’una defensa de quatre i cercant el contracop.

Sensacions al marge, el Mallorca va imposar la seva superioritat des del principi i va cercar la victòria per tornar a acostar-se a la part noble de la lliga. Els tres punts serveixen per tallar una ratxa negativa de tres partits sense conèixer el triomf i confirmar que l’equip és capaç de competir aquesta temporada per objectius més ambiciosos que la permanència. L’inici va ser encoratjador per al conjunt local, gràcies a dues rematades de Dani Rodríguez i Álex López després d’aprofitar les internades per banda de Lago Júnior i de Fran Gámez. Els catalans a poc a poc es varen anar llevant el domini local per trobar la referència de Manu Barreiro en atac. El davanter va rematar de manera acrobàtica en un servei de córner, però el seu llançament no va trobar porteria. A la mitja hora arribaria el moment de Pervis Estupiñan. El lateral esquerre va forçar una falta en el lateral esquerre de l’àrea visitant i ell mateix s’encarregava d’anotar el primer gol amb un gran xut des de la frontal de l’àrea. La primera part acabava amb lesió i ocasió clara de gol de Luis Suárez del Nàstic. El colombià es va topar amb una gran acció defensiva de Valjent i es va fer mal a la cuixa dreta.

Després d’un final de primer temps accidentat, en el qual l’entrenador del Nàstic havia de començar a moure la banqueta per la lesió de Luis Suárez, el conjunt d’Enrique Martín es veia obligat a canviar de pla per opositar a un empat. De fet, tornava a sortir endollat el Mallorca a la segona part. Dani Rodríguez l’engaltava des de fora l’àrea i Bernabé l’aturava en una bona opció. Quique Martín posava pólvora traient Uche al minut 60 per Manu del Moral, discret anit passada. Els homes de Vicente Moreno, que per segon partit consecutiu va veure les evolucions dels seus jugadors des de la graderia per l’expulsió de fa dues setmanes, continuaven amb major possessió, però amb poca profunditat. El Nàstic s’acostava més a l’àrea local i generava sensació de perill, amb un Javi Márquez com a organitzador i gran passador i un Barreiro que donava una gran versió d’ell mateix. El partit entrava en minuts de tempteig amb les entrades d’Uche i d’Stòitxkov, encara que el domini era per al conjunt barralet. Va ser precisament el jugador del Mallorca que havia entrat a la segona meitat l’home que sentenciaria el partit. El gol va arribar gràcies a un contracop després d’una gran jugada de Lago Junior per banda esquerra. Stòitxkov no va desaprofitar l’ocasió per reivindicar més minuts i posar el definitiu 2-0 en el marcador.