FUTBOL - SEGONA
Esports 27/10/2018

El Mallorca s’aixeca a temps contra Las Palmas

Els balears no es rendeixen i empaten abans del descans un partit que perdia 0-2

Juanmi Mas

PalmaNo fa massa temps, el Mallorca s’arrossegava sense ànima per la Segona Divisió del futbol espanyol. Un equip que no era capaç d’aixecar la veu i molt menys quan estava ferit. Ahir vespre a Son Moix es va viure tot el contrari, l’equip semblava mort amb un 0-2 al primer quart d’hora de partit. Però aquesta temporada, el grup que dirigeix Vicente Moreno no es rendeix mai, ho lluita tot i no dona el matx per perdut. Els barralets varen respondre sota la pluja per aconseguir un empat que deixarà l’equip a la meitat de la taula classificatòria, això sí, amb la moral intacta després d’haver lliurat batalla contra un gran de la categoria, la Unión Deportiva Las Palmas.

En el primer temps i amb només 5.835 espectadors a les graderies per culpa de la pluja, que va refredar l’assistència, el Mallorca i Las Palmas varen protagonitzar un partit ple d’alternatives. Vicente Moreno va apostar per un onze inèdit en el qual va incloure el gadità Stoichkov en l’equip titular per primera vegada aquesta temporada. Al centre de la defensa, sense l’eslovac Martin Valjent, el preparador valencià va apostar per Raíllo i Xisco Campos, que reapareixia després d’un mes de lesió, de fet la darrera vegada que va jugar va ser traslladat des de la gespa de Son Moix a un centre hospitalari. En el bàndol visitant, es varen veure cares conegudes per l’afició mallorquinista. L’exjugador del planter Javi Castellano que va sortir com a titular i altres dos a la banqueta -Nauzet i Dani Castellano.

Las Palmas copeja primer

Las Palmas va treure profit dels dubtes per explotar tota la seva contundència i posar-se 0-2 als tretze minuts. En el primer minut de joc, Araujo va rematar alt amb el cap un bon servei des del lateral. Sis minuts més tard, Rafa Mir -fill del mallorquí Magí Mir- va fer avançar els canaris. “És el gol més agredolç de la meva carrera perquè tota la meva família és d’aquí”, va reconèixer el golejador després del partit. En aquest primer gol, va entrar en joc tot el trident davant la passivitat defensiva. Rafa Mir va finalitzar una acció que va néixer en una pèrdua de pilota per part de Salva Sevilla en el centre del camp. Araujo va fer la passada a Rubén Castro i aquest a Rafa Mir, que va connectar un xut sec des de la frontal per sorprendre Reina. Sense temps per reaccionar, els de Manolo Jiménez varen tornar a copejar. En aquesta ocasió amb un centre xut d’Araujo que Castro rematà en boca de gol. En el minut 10’, Aridai Cabrera, que va signar una hora de partit sideral, va malgastar l’ocasió més clara per al quadre balear. El canari es va desfer de l’entrada de De la Bella i Cala i el seu xut, el va treure Álvaro Lemos de Las Palmas quan ja es cantava l’empat a les graderies de Son Moix. I de l’habilitat d’Aridai, es va passar a l’efectivitat del trident golejador dels canaris. Mir connecta amb Araujo, i el tret sec de l’argentí el va rematar Rubén Castro a la xarxa per fer el 0-2 i per posar fi a la sequera de cinc jornades sense marcar. Era el minut 15 i el Mallorca s’ensumava el pitjor, però aquest equip no es rendeix mai i ahir ho va tornar a demostrar.

Reacció mallorquinista

Qualsevol altre equip hauria entregat les armes amb el 0-2, però la rendició no s’inclou en el manual d’estil dels jugadors de Vicente Moreno. Al contrari, el resultat encara va encoratjar més per llançar-se sobre la porteria de Raúl, que als 41 minuts no va poder aturar un xut, que semblava assequible, de Fran Gámez. Lago Junior es va mostrar atent, va ficar una marxa més que els seus rivals per marcar l’1-2 i donar pas a un final de primera part vibrant en la qual el Mallorca va acabar traient fruit de la seva fe. Als 44 minuts Stoichkov, atent al segon pal, va aconseguir el 2-2 i va fer tornar boig l’estadi, que acabava de veure una gran primera part. En el segon temps, marcat per la intensa pluja que va caure sobre Son Moix, tots dos equips varen baixar la intensitat del partit, però va ser Las Palmas, el que va perdonar en dues clares ocasions davant Reina.