SEGONA DIVISIÓ
Esports 06/01/2017

El Mallorca agafa aire

Olaizola aconsegueix la seva primera victòria en aquesta nova etapa a la banqueta vermella

Efe
Els jugadors del Mallorca van celebrar un triomf després de quatre derrotes consecutives i ho van poder fer davant la seva afició. De tota manera, l’afluència de públic a l’Iberostar Estadi va deixar molt a desitjar.

PalmaEl Mallorca ha sumat aquest divendres tres punts d’or a l’Iberostar Estadi. Ha derrotat per 2-0 el Mirandés amb un gol del serbi Dejan Lekic i un altre de l’ivorià Lago Júnior en el tram final del partit.

El triomf posa punt a una ratxa de quatre derrotes consecutives dels mallorquinistes i els permet agafar oxigen en el seu objectiu d’allunyar-se dels llocs de descens.

El Mirandés continua essent un dels quatre equips que no saben què és guanyar lluny del seu camp. A Palma va poder empatar en el descompte, poc abans del segon gol del Mallorca, però Pedro Martín va estavellar la pilota en el travesser.

La intensitat que amb crits exigia el tècnic mallorquinista, Javier Olaizola, als seus jugadors, la va tenir el Mirandés al primer quart d’hora, període en què va emmanillar el rival, molt imprecís. Hauria pogut marcar en el primer minut si el col·legiat hagués apreciat com a penal un enderrocament a l’àrea local.

Olaizola debutava a l’Iberostar Estadi en aquesta segona etapa a la banqueta, condicionat per les quatre derrotes consecutives del seu equip, i no li va tremolar la mà per apostar pel jove equatoguineà James Davis. De 21 anys i del filial, va ser el millor del seu equip fins que es va lesionar.

Promeses del filial

A la represa, el jove de la pedrera va ser substituït per un altre futbolista del filial, Ángel Sánchez, també debutant. Olaizola, així mateix, va situar el primer fitxatge del Mallorca al mercat d’hivern, Saúl García, en el lateral, una decisió obligada a causa de la lesió del jugador titular en aquesta posició, Joan Oriol.

La baixa del mig centre argentí Juan Culio (min. 28), lesionat, va passar de ser una mala notícia per als balears a una solució a l’embós que fins a aquest moment caracteritzava el seu joc, molt pla i previsible.

El seu substitut, el serbi Dejan Lekic, va tenir ràpidament dues ocasions molt clares i va semblar que tot canviava sobre el terreny de joc.

Lago Junior

Va haver-hi més ocasions, James va provocar molt de perill per la seva banda i va ressorgir Lago Junior, un malson per als seus excompanys.

El partit va començar amb un penal reclamat pel Mirandés i va acabar en la primera part amb una altra falta màxima exigida pel Mallorca després d’una caiguda de Lago Júnior, però l’àrbitre tampoc no va apreciar que fos una acció punitiva.

Segona part

En la represa, la tònica del partit no va variar de manera substancial. El Mallorca va estrènyer el seu rival tot cercant el gol, però el Mirandés, amb Fofo en el lloc de Guarrotxena, es va tancar enrere, va renunciar, pràcticament, al contraatac i va apel·lar a les passades en llarg i les pilotades sense gaire criteri cercant l’àrea dels adversaris.

Lekic va rescatar els mallorquinistes quan faltaven nou minuts per al final amb un gol del davanter clàssic, aprofitant la seva gran alçada per guanyar en el bot els defenses contraris. El cop de cap va resultar inapel·lable per al porter dels visitants.

Ja en el temps de descompte, i poc després que Pedro fregàs l’empat amb un xut al travesser, va sentenciar Lago Junior. Victòria per agafar aire i mirar de sortir del clot.