REIAL MADRID
Esports 22/10/2011

El Màlaga espera el Madrid centrat en Mourinho

El 2 de març del 2011 José Mourinho va dir que ell "mai" entrenaria el Màlaga. Aleshores els andalusos viatjaven al Bernabéu i ara és el tècnic blanc qui s'enfrontarà al record dels aficionats malaguenys.

Marcel Sanromà
2 min
Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo i Iker Casillas, durant l'entrenament d'ahir.

Barcelona.El Reial Madrid visita avui la Rosaleda de Màlaga, on els aficionats locals esperen Mourinho amb ganes. L'entrenador portuguès va dir que "no entrenaria mai el Màlaga" si el fessin fora del Madrid, en referència a l'anterior tècnic blanc, Manuel Pellegrini, que aleshores feia poques setmanes que havia assumit el càrrec d'entrenador al Màlaga.

Des d'aleshores, el tècnic xilè s'ha cansat de recordar que sota la seva batuta el club va aconseguir el seu rècord de punts a la Lliga (96), mentre que Mourinho va dir que per superar la temporada de Pellegrini "n'hi havia prou de superar la primera ronda de la Copa", en referència a la derrota d'aquell Madrid 2009/2010 contra l'Alcorcón. Tot plegat va passar fa més de mig any, però els aficionats malaguenys no ho obliden, i esperen avui amb delit la primera visita a la Rosaleda del tècnic portuguès. S'espera que aquesta nit Mourinho sigui el blanc de les ires dels assistents a l'estadi, que han preparat un gran nombre de pancartes que fan al·lusió a l'entrenador i a tot l'equip.

Davant la revifada de tot aquest debat, Mourinho va tractar ahir de justificar en roda de premsa les seves paraules del març: "Dir que no entrenaria cap altre club a Espanya no és faltar el respecte a ningú".

Manuel Pellegrini, el gran afectat per tota aquella polèmica que ara torna a cuejar, va afirmar ahir que no ha de "demostrar absolutament res" a Mourinho, i que veu el seu equip en disposició "de plantar cara" als blancs, tot i que afirma que hauran de "cometre el mínim d'equivocacions possibles" i que prendran "precaucions". A Màlaga encara cou la golejada per 7-0 que es van endur en la seva última visita al Bernabéu. Tot i això, també recordava que la teòrica superioritat "s'ha de demostrar al camp".

Sobre el terreny de joc, però, Pellegrini no podrà comptar amb dos dels seus jugadors de més talent, Duda i Baptista, que no s'han recuperat a temps d'unes molèsties. En canvi, el xilè ha convocat Apoño, fins ara exclòs per decisió tècnica.

La incògnita del '9'

José Mourinho també va aprofitar la roda de premsa prèvia al partit per afirmar que ja té decidit qui serà el9 avui sobre la gespa, però no va explicar qui: Higuaín o Benzema. El primer ha aconseguit doshat trickseguits a la Lliga, i ha rebut últimament els elogis de tothom, mentre que el francès va ser titular i va marcar dimecres davant l'Olympique de Lió a la Lliga de Campions.

Mourinho també va elogiar el joc de Sergio Ramos i va anunciar la baixa de Fabio Coentrao, que se suma a les de Sahin, Lass, Albiol i Carvalho, de qui ahir va anunciar per sorpresa la seva renovació. Precisament, el Madrid arriba carregat de moral, i ja queden lluny les ensopegades contra el Llevant i el Racing de Santander -que van fer ploure les crítiques pel joc del Madrid- i ara tot són elogis després del 4-0 al Lió, quan van oferir prou bona imatge.

stats