26/09/2011

José Mari Bakero "M'agradaria fer una guia de Polònia per a la pròxima Eurocopa"

2 min
José Mari Bakero encara la segona temporada al Lech Poznan.

Després d'una primera experiència amb el Polònia de Varsòvia, ara encara la segona temporada amb un altre club polonès, el Lech Poznan. Com li va?

Molt bé. Estic intentant fer bona feina. La lliga polonesa creix de mica en mica i costa imposar un estil de futbol que no sigui molt físic, com ha passat en els últims anys. De moment ens va bé, lluitant pel lideratge amb el Korona, que no hauria d'estar a dalt més endavant, i el Wisla, que sí que té un gran equip i és el vigent campió de Lliga. Aposto per un estil molt semblant al del Barça, de toc, i de moment agrada.

Com se sent a Polònia? Ara ja coneix prou bé el país...

Polònia és un país meravellós. L'i dio ma costa perquè s'escriu d'una manera i es pronuncia d'una altra, però m'hi sento bé. Varsòvia barreja modernitat i una part antiga; Cracòvia és una joia; Gdansk, amb platges i un bon casc antic; Wroclaw té una de les parts antigues més boniques d'Europa, i és molt barat. De fet, tinc una idea per fer a internet, de cara a l'Eurocopa, de crear una petita guia turística per a qui vulgui venir. Val la pena, aquest país. M'hi posaré seriosament més endavant.

La seva primera experiència a Polònia no va anar gaire bé, oi?

No gaire, perquè el president que vaig trobar al Polònia de Varsòvia tenia molt de caràcter. Sense intentar decidir qui jugava, no em va ajudar a treballar, perquè creava estats d'opinió entre la premsa contrària al que feia. No va ser fàcil, però per sort el Lech em va fer aquesta oferta i aquí hi estic a gust. El Lech és un dels clubs grans del país, amb molta afició.

La temporada passada el Lech ho va fer molt bé en l'Europa League, plantant cara a la Juve i el Manchester City...

Sí, intentem canviar el xip del futbol polonès apostant pel toc i demostrant que podem plantar cara a equips més grans. La temporada passada nosaltres vam estar en la fase de grups de l'Europa League i aquest any hi són el Legia de Varsòvia i el Wisla. És una bona experiència i l'equip va créixer molt la temporada passada.

Com veu el Barça?

Com sempre, jugant més bé que els altres, amb un estil de futbol meravellós. I com ha impactat Cesc...

stats