PRIMERA DIVISIÓ
Esports 01/04/2012

El Madrigal, camp favorable al Vila-real i advers a l'Espanyol

Natalia Arroyo
2 min
El Madrigal, camp favorable al Vila-real i advers a l'Espanyol

A Vila-real no recorden l'últim gol de l'Espanyol a El Madrigal. El va marcar Albert Lopo el 13 de març del 2005, en un partit que els blanc-i-blaus van perdre 4-1 amb Miguel Ángel Lotina a la banqueta periquita. Ara, l'entrenador basc és a l'altre bàndol liderant la reacció de l'equip groguet, que mira d'allunyar els fantasmes del descens, i que aquest vespre a les 21.30 h (Esport3) té una dura prova contra un Espanyol que busca un triomf que el reenganxi a les places europees. Les victòries del Saragossa contra l'Sporting (1-2) i del Granada amb el Racing (0-1) obliguen el Vila-real, només tres punts per sobre de la zona vermella, a sumar contra l'Espanyol, que pot aprofitar l'ensopegada de l'Osasuna.

Els separen nou punts en la classificació, però la situació d'uns i altres és radicalment oposada, amb el Vila-real patint a la zona baixa i l'Espanyol il·lusionant-se a les portes de l'Europa League. És per això que tots dos tècnics destacaven ahir que aquesta nit, i quan falten només set jornades per acabar el campionat, hi ha en joc alguna cosa més que tres punts. Pochettino creu que un triomf permetria a l'equip recuperar "la confiança" perduda contra el Màlaga i el retornaria al camí positiu de les últimes setmanes. És l'única ruta que pot acabar donant a l'Espanyol el premi de ser a Europa l'any que ve. Conscient d'això, Lotina espera un "partit molt obert i molt interessant" perquè a l'Espanyol no li val l'empat, "necessita els tres punts per aspirar a més".

Amb molt de respecte, tots dos tècnics van elogiar el joc i la feina del seu rival avui. L'argentí reconeix la millora que els groguets han tingut amb Lotina a la banqueta, que els ha donat "experiència i estructura", i recorda que el Vila-real "és un molt bon equip que va començar la temporada jugant la Champions i té jugadors internacionals". El nou tècnic local va aplaudir la bona campanya d'un Espanyol "que està fent les coses molt bé" amb gent jove i fent "fitxatges específics".

Molts gols locals, pocs visitants

Des d'aquell gol que Lopo va fer a Pepe Reina el 2005, l'Espanyol ha visitat sis cops més l'estadi castellonenc i s'ha quedat sense marcar cap gol. Diego López ha resistit amb la porteria a zero durant quatre enfrontaments (ni tan sols han pogut batre'l en els partits a Cornellà-El Prat o Montjuïc), mentre que l'argentí Sebastián Viera ho ha aconseguit en dos. De fet, el balanç de les dotze vegades que l'Espanyol ha jugat a El Madrigal és molt favorable al Vila-real (22 gols a favor i només 5 en contra), que ha sumat sis victòries, ha concedit cinc empats i només ha encaixat una derrota. Va ser durant la temporada 2003/04, amb Pochettino vestit de curt, quan un gol de Raducanu al minut 89 va donar el triomf in extremis a l'equip de Luis Fernández.

stats