Misc 08/01/2020

El Madrid es retroba amb el gol a Jiddah

Els blancs noquejen el València i es planten a la final amb les dianes de Kroos, Isco i Modric

i
Martí Molina
Modric, després d’una bona acció individual, va anotar el tercer gol del Madrid en la semifinal de la Supercopa d’Espanya contra el València.

BarcelonaEl Madrid va derrotar el València i es va convertir en el primer finalista de la nova Supercopa d’Espanya (1-3) gràcies als gols de Kroos, Isco i Modric. Tot i que no va ser un partit brillant, però sí efectiu, els blancs van aconseguir imposar el seu ritme i aprofitar dues fuetades a la primera meitat per noquejar un València sense idees col·lectives. Quan els xe van intentar reaccionar, a la segona part, ja era massa tard i el Madrid va acabar golejant amb facilitat.

El marcador amplia la ratxa d’un equip que va començar la temporada de manera molt irregular però que ja encadena quinze partits sense conèixer la derrota. Tot i les baixes de tres davanters de referència com Bale, Benzema i Hazard, els blancs van trobar el gol a la ciutat saudita de Jiddah a través dels migcampistes. Era la gran assignatura pendent dels de Zidane, que només havien marcat un gol en els tres últims partits, precisament contra el València i a l’últim minut. El tècnic va apostar per jugar amb cinc migcampistes i va dur la iniciativa contra un València incòmode. La tàctica va sorprendre el rival, que en cap moment va generar perill a la porteria de Courtois fins ben entrada la segona meitat, quan el marcador ja era de 0-3.

Jaume Domènech, el porter titular dels xe a la Supercopa, va aconseguir desviar la primera rematada de Varane però es va adormir en un córner servit per Kroos, que va marcar un gol olímpic al quart d’hora de partit. El València no va ser capaç de xutar entre els tres pals en els primers 45 minuts i el Madrid va sentenciar amb un gol d’Isco, que va aprofitar un refús a l’àrea. I fins i tot hagués pogut ampliar el marcador, abans del descans, amb un cop de cap d’Isco que va refusar el pal.

El València no va tenir cap més alternativa que fer un pas endavant a la represa. Als de Celades, però, els va faltar referències en atac. Al final, a la desesperada, el partit es va trencar i el Madrid va tenir transicions fàcils per ampliar el marcador. Valverde va enviar un xut al pal i Modric, després d’una jugada individual, va fer el tercer amb un xut creuat. Zidane va aprofitar la golejada per fer canvis, mentre que el València, abatut, només va poder fer el gol de l’honor al temps de descompte gràcies a un penal indicat pel VAR per mans de Sergio Ramos. Els blancs esperen rival amb l’avantatge afegit de tenir un dia més de descans.