PRIMERA DIVISIÓ
Esports 08/05/2011

El Madrid no regala la celebració del títol al Barça

Adrià Soldevila

Barcelona.El Reial Madrid va confirmar ahir que no vol regalar res al FC Barcelona. Encara que el títol de Lliga estigui pràcticament sentenciat a favor dels culers, el conjunt blanc continua demostrant que no vol rendir-se i prefereix posposar la consecució del campionat dels homes de Pep Guardiola.

Els de Mourinho van plantejar un partit de control, amb una alineació formada pels seus millors homes, amb Lass i Xabi com a pivots; 3 homes a la zona de tres quarts de camp, Özil, Kaká i Cristiano Ronaldo, i Benzema en punta, i van aconseguir dominar el partit de principi a final. El Sevilla va anar durant els 90 minuts darrere de la pilota, darrere de jugadors com Özil i Cristiano, que van dur la batuta del joc i van ser els homes claus en la victòria tan contundent del seu equip en un estadi complicat com el Sánchez Pizjuán.

El partit va començar com va acabar, amb el Reial Madrid fent córrer el Sevilla, tocant la pilota al més pur estil Barça i creant ocasions clares de gol a la porteria local. I el primer gol no va trigar a arribar. Al minut 24 i en un còrner llançat per Özil, Sergio Ramos va rematar de cap al fons de la xarxa; un gol que el sevillà no va voler celebrar, al contrari, va demanar disculpes a la seva antiga afició. El segon va arribar en una acció dins l'àrea en què Cristiano Ronaldo es va trobar una pilota morta i, sol davant Javi Varas, va definir per fer el segon gol del Reial Madrid. Just abans del descans, el brasiler Kaká va fer el tercer amb un xut col·locat des de la frontal de l'àrea, un gol que va trencar totes les esperances del Sevilla i el Barça d'una possible remuntada a la segona part.

Després del descans el Sevilla va animar el xoc amb un gol als quinze minuts, obra de l'exmadridista Álvaro Negredo, amb un fort xut des de fora de l'àrea que Iker Casillas no va poder aturar. Però les esperances de remuntada van tenir la seva fi cinc minuts després quan, després d'un error de la defensa local, Cristiano Ronaldo va marcar el quart del Reial Madrid. El portuguès, però, no en tenia prou i volia superar en la classificació del trofeu Pitxixi Leo Messi. I no va parar fins a aconseguir-ho. En els següents 10 minuts, el polèmic davanter va firmar dos gols més que el van col·locar líder de la llista de màxims golejadors, a dos de l'argentí del Barça, -a tres segons el diari Marca , que és el que dóna el trofeu-. Quan faltaven 7 minuts per al final, Negredo va tornar a marcar, però el seu gol no va servir de res i el conjunt madrileny es va endur el partit amb un marcador escandalós al Sánchez Pizjuán.

Aquesta és la segona golejada consecutiva fora de casa del Reial Madrid. La primera la va obtenir fa dues setmanes a l'estadi de Mestalla, contra el València, d'on també va sortir amb un set a favor (3-6).