LLIGA
Esports 05/01/2013

El Madrid recupera la sala de premsa

Florentino Pérez, president del Madrid, acaba amb el silenci imposat per José Mourinho, entrenador de l'equip blanc. El club recupera l'hàbit de fer rodes de premsa amb els seus jugadors.

àlex Gozalbo
2 min
Álvaro Arbeloa, defensa del Reial Madrid, durant la quarta roda de premsa de la setmana.

BARCELONADes de començament d'any, Iker Casillas, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos i Álvaro Arbeloa han passat per la sala de premsa de la ciutat esportiva de Valdebebas. Florentino Pérez, president del Reial Madrid, ha acabat amb el silenci imposat per José Mourinho, entrenador de l'equip blanc, i el club ha recuperat l'hàbit de fer parlar els seus jugadors, que fins ara tan sols s'expressaven a la zona mixta i en actes publicitaris.

"Tenim molts partits a l'any i en zones mixtes gairebé cada dia parlem uns jugadors o uns altres. L'aficionat sap el que pensem els jugadors", opina Álvaro Arbeloa. Segons ell, el canvi de política de comunicació "és una decisió del club, consensuada amb l'entrenador". I diu: "Nosaltres sortim encantats a respondre a les preguntes de la premsa".

D'ençà que José Mourinho va arribar a la banqueta del Reial Madrid fa dos anys i mig, el club ha limitat al màxim les aparicions dels jugadors a la sala de premsa, un lloc que tan sols trepitjaven per seguir la normativa obligatòria que la UEFA marca abans dels partits de la Lliga de Campions.

Un dels dubtes del partit de demà contra la Reial Societat és saber si José Mourinho tornarà a deixar Iker Casillas a la banqueta. L'internacional, que ahir va ser distingit com el millor porter del món, és políticament correcte en les seves declaracions, però intueix que es quedarà a la banqueta. "Treballo per recuperar la titularitat", es limita a repetir Casillas.

Álvaro Arbeloa no sap qui serà el porter titular, però té clar que els aficionats estaran al costat de l'equip blanc: "Tant si juga Iker com si no, l'única manera que el Santiago Bernabéu té de reaccionar és donant suport al seu equip perquè els seguidors són aficionats del Reial Madrid, no d'Iker Casillas. És d'admirar que li donin suport en un moment complicat. Jugui o no, que estiguin amb els seus jugadors, però sobretot amb l'equip, que és el més important". El defensa intenta evitar problemes amb el seu entrenador i treu importància a la suplència de Casillas: "Hauríem de parlar cada setmana de les suplències de quinze jugadors i la titularitat d'onze. El vestidor s'ho pren amb molta naturalitat. El tècnic pren les decisions i el mateix Iker ha estat el primer que s'ho ha pres amb naturalitat i ha demostrat quin tipus de company és, sense fer males cares, donant suport i demostrant que és un gran professional. Ha entrenat més que mai".

"Tots els jugadors hem passat per la banqueta. També Cristiano, Sergio Ramos, Pepe i Xabi Alonso. S'està donant massa importància a tot el que passa al Madrid i simplement és una decisió tècnica".

stats