Esports 11/05/2011

El Madrid, a mig gas, ja no regala res més

El Madrid continua acumulant golejades estèrils, i Ronaldo fent gols que només serveixen per inflar el seu ego amb el Pitxitxi. Ahir els blancs, sense fer res, van atropellar un Getafe que fa olor de Segona.

Albert Solé
2 min
El Madrid, a mig gas, ja no regala res més

Barcelona.En un dels partits més avorrits al Santiago Bernabéu d'aquesta temporada, el Madrid va guanyar amb la llei del mínim esforç i va obligar el Barça que, si vol endur-se la Lliga avui, s'ho guanyi sobre el camp. El més curiós del partit d'ahir és que qui s'hi jugava molt era el Getafe, a un punt del descens, que en cap moment va mossegar el Madrid per aprofitar la seva indolència.

José Mourinho va sortir al Bernabéu disposat a no regalar res al Barça, i va treure al camp l'equip de gala, amb l'excepció del porter. Iker Casillas es va quedar a casa sense motiu aparent, i el jove Antonio Adán va ocupar el seu lloc sota els pals. L'empenta inicial dels blancs va ser meritòria, agressius i amb la pilota com a protagonista. El Getafe, que s'hi jugava molt més que el Madrid, també intentava jugar a futbol en els primers minuts, però els de Mourinho semblava que volien fer-se perdonar els pecats per l'afició. Una afició que, per cert, com el club, ja està pensant més en la temporada vinent; ahir només van ser 60.000 al camp, amb poques ganes d'animar i aplaudir. I el Madrid es va acabar contagiant de l'apatia de la grada. Només el gran gol de Cristiano de cap -en suspensió a l'aire i marcant els temps-, gràcies a una assistència genial d'Özil amb l'exterior del peu esquerre, va trencar la letargia en què es va convertir la primera meitat.

El Pitxitxi, definit

La segona meitat encara va ser pitjor que la primera. I només un Getafe ja rendit i sense ànima va permetre que el Madrid arrodonís la victòria amb dos gols més. El segon va ser de Ronaldo a porteria buida, en culminar un contracop -que neix d'una errada en atac del Getafe per manca de tensió-, gràcies a una altra assistència del turcoalemany. Özil ha donat a Ronaldo 11 gols dels 36 que ja ha marcat aquesta temporada. I sembla molt difícil que Messi, amb 31, pugui atrapar el portuguès en la lluita per ser el pitxitxi.

El tercer gol el va fer Benzema, amb elegància, pocs segons després d'entrar al camp en el lloc d'un Higuaín que no va fer res. I el quart i definitiu, en l'últim minut del partit, el va fer Ronaldo un altre cop, ara de penal, per inflar el seu ego i el seu compte de gols quan ja no serveixen de res.

stats