BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 26/10/2011

El Madrid fitxa Serge Ibaka per dos mesos

Martí Molina
2 min
Serge Ibaka va ser nacionalitzat espanyol per jugar l'Europeu de bàsquet de Lituània, que Espanya va guanyar.

Barcelona.La secció de bàsquet del Reial Madrid va confirmar ahir el fitxatge de l'hispanocongolès Serge Ibaka pels dos pròxims mesos per cobrir l'absència del serbi Novica Velickovic, que pateix una lesió al menisc del genoll dret i no podrà tornar a les pistes fins pels volts de Nadal.

Serge Ibaka és un pivot de 2,07 metres i 22 anys que arriba procedent dels Oklahoma City Thunders, i per tant està pendent que es resolgui el locaut de la NBA per tornar a jugar als Estats Units. El seu cas és molt similar al de Rudy Fernández, jugador que també ha fitxat pel conjunt blanc aprofitant el tancament patronal a la lliga nord-americana.

Ibaka no s'ha compromès tota la temporada, sinó únicament per dos mesos, que és el temps que es preveu que duri l'absència de Velickovic. De totes maneres, el pivot també disposa d'una clàusula de rescissió que li permetria tornar a la NBA si el conflicte entre clubs i jugadors es resolgués abans que s'acabiel 2011. Ara bé, en el supòsit que s'anul·lés definitivament la competició, no es descarta que acabés disputant la temporada sencera amb el Reial Madrid, que disposa d'una fitxa lliure a la plantilla. De totes maneres, aquesta situació formaria part d'una nova negociació entre les dues parts.

Compensació per al Manresa

Ibaka havia militat a l'Assignia Manresa just abans de fer el salt a la NBA, i el club bagenc s'havia reservat el dret de tempteig per si tornava a l'ACB. Conegut l'acord entre Ibaka i Madrid, els catalans disposaven de deu dies per fer efectiu aquest dret, però van anunciar que no ho farien a canvi d'un acord econòmic amb els blancs, que podria arribar fins als 50.000 euros.

Des de l'entorn del Reial Madrid s'ha interpretat el fitxatge de Serge Ibaka com un nou cop d'efecte de la secció, que no aconsegueix cap títol des del curs 2006-2007. El jugador tindria un salari d'uns 100.000 euros mensuals, una quantitat lleugerament superior de la que cobra amb els Oklahoma City Thunders a la NBA.

El pivot congolès, que es va formar com a jugador en diferents clubs catalans, ha obtingut la nacionalització espanyola aquest mateix any, i a l'estiu va guanyar l'europeu de Turquia amb Espanya.

stats