Esports 22/11/2012

El Madrid empata i passa a vuitens com a segon de grup

Nuria García
Cristiano Ronaldo lamenta una ocasió fallada contra el City.

El Reial Madrid es va classificar per als vuitens de final de la Lliga de Campions, però va patir més del compte a l'estadi del Manchester City (1-1). Tot i la classificació, amb l'empat els de Mourinho diuen adéu a la primera posició del Grup D, que ja és per al Borussia. Els blancs van dominar durant els primers 20 minuts, però el City de mica en mica va anar controlant la pilota i després de diversos intents Agüero, de penal, va fer l'empat i va provocar els nervis a l'equip de Mourinho.

Els blancs van dominar pràcticament del tot durant els primers minuts. Els blancs van desplegar el seu futbol directe i pràctic, que va ser molt efectiu davant una tova defensa del Manchester City. La passivitat dels anglesos en defensa va fer que al minut 9 una pilota centrada per Di María des de la banda esquerra la rematés Benzema des del segon pal entrant per darrere i fes el primer gol. Els blancs haurien pogut fer el segon quan Cristiano es va quedar sol davant Hart i va aixecar la pilota, però un defensa la va treure de la mateixa línia de gol.

El City es va començar a despertar i el Madrid, en comptes d'abaixar el ritme i jugar al toc per calmar el partit, va seguir amb el seu futbol directe, sense pauses. I això va fer que els de Mancini tinguessin la pilota i poguessin generar perill. Primer, Agüero va fer que Casillas hagués d'enviar a córner un potent xut (min 21), i tot just cinc minuts més tard Maicon, després d'una combinació amb el Kun, va rematar forçat a fora. El domini dels blancs, que es va esvair durant uns minuts, va tornar abans del descans. Tot i això, els de Mourinho van perdonar molt. Benzema, en dues ocasions consecutives, va topar primer amb Hart i després va enviar la pilota fora. El City, que sabia que si no guanyava perdia les seves opcions per seguir a Europa, va pressionar amb insistència, i Agüero, a passada de Maicon, va estar a punt de fer l'empat. Però llavors va aparèixer el Casillas de les grans ocasions i va salvar el gol amb el pit de manera miraculosa.

Arbeloa: penal i expulsió

El domini del partit durant la segona part va canviar de bàndol i el City va ser l'equip que pressionava. Així, Agüero va provocar un penal d'Arbeloa i el jugador argentí no va perdonar des del punt de penal. Amb deu i amb el City atacant, els blancs van patir per mantenir el resultat, mentre que els locals van pressionar però no van poder capgirar el marcador i van quedar eliminats de la Champions.