COPA DEL REI
Esports 11/01/2012

El Madrid elimina el Màlaga i ja espera el Barça a quarts

El Reial Madrid pateix per guanyar a Màlaga i certificar la seva classificació per als quarts de final de la Copa del Rei. Una greu errada del porter Willy Caballero facilita el gol de la victòria del conjunt blanc.

à.g. / N.g.
Benzema festeja l'únic gol del Reial Madrid en el partit de tornada contra el Màlaga.

BARCELONAUna greu errada de Willy Caballero, el porter que té el rècord històric d'imbatibilitat amb el Màlaga (479 minuts), va permetre que el Reial Madrid guanyés a la Rosaleda (0-1) en el partit de tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei. L'argentí es va empassar un xut fluix de Benzema quan pitjor ho estava passant el conjunt blanc, que ja espera el Barça en els quarts de final de la competició. Si l'equip blaugrana certifica demà la seva classificació contra l'Osasuna (va guanyar 4-0 al Camp Nou), els dos grans favorits es veuran les cares en una eliminatòria a doble partit que es jugarà el 18 i el 25 de gener.

La classificació no va ser una passejada per al conjunt que entrena José Mourinho, que va arribar als últims 20 minuts de partit amb un perillós empat a zero. Els primers 45 minuts van oferir un enfrontament intens entre el Màlaga i el Reial Madrid, en què els dos equips van disposar de bones oportunitats per marcar. Una de les més clares va arribar en la recta final de la primera meitat, quan Iker Casillas va aturar un xut sec d'Eliseu des d'un dels vèrtexs de l'àrea blanca.

El tècnic portuguès es va veure obligat a fer un canvi abans del descans, quan Khedira va caure lesionat i va haver d'abandonar la Rosaleda en llitera. L'entrenador, que havia apostat per un centre del camp compacte i contundent, va modificar el seu esquema i va donar entrada a Mesut Özil.

A més, José Mourinho va aprofitar el descans per fer entrar Marcelo en el lloc d'un invisible Kaká i equilibrar encara més el joc del seu conjunt, que en algun moment va tenir problemes per endreçar la defensa.

Igual com va passar en el partit d'anada, quan el Màlaga es va avançar amb un 0-2 al Bernabéu, Manuel Pellegrini va demostrar tenir molt ben estudiat el conjunt blanc. El seu equip mai es va precipitar, va esperar amb els seus futbolistes ben situats al darrere i va concedir la iniciativa al conjunt blanc, conscient que el Reial Madrid té més perill sense la pilota que quan la té.

A poc a poc el Màlaga va anar creient en les seves possibilitats, va augmentar la intensitat de cada acció i va avançar línies. El Madrid, que va jugar amb foc durant molts minuts, no es va mostrar còmode amb la pilota i va patir més que en altres partits per recuperar-la. A Xabi Alonso, jugador pel qual passaven totes les transicions, semblava agradar-li el ritme del partit.

A diferència del partit d'anada, quan el Reial Madrid es va despentinar en una segona meitat espectacular, el conjunt blanc va tractar de moderar la velocitat de la pilota. El problema va ser que mentre intentava adormir el rival, un Màlaga amb la idea del partit molt clara, es va adormir.

Quan veuen el Madrid tan fràgil, molts equips busquen el gol i obliden les tasques defensives, situació que el conjunt blanc utilitza per trobar espais al contraatac i sentenciar els partits. No va ser el cas del Màlaga, que va apropar-se a l'àrea d'Iker Casillas amb precaució, conscient dels perills d'un rival al qual li agrada aparentar més fragilitat de la que té en realitat.

El Reial Madrid va buscar el gol, però no el va trobar. Quan ho va fer (Higuaín), l'àrbitre va anul·lar la jugada per fora de joc. Així que José Mourinho, conscient que un gol del Màlaga l'hauria deixat sense capacitat de reacció, va apostar per donar entrada Benzema.

Una acció aïllada del davanter francès va finalitzar amb un xut aparentment inofensiu que Willy Caballero, a qui el Màlaga vol rellevar per Carlos Kameni, es va acabar empassant.