LA LLIGA
Esports 21/01/2013

El Madrid destrossa el València al contracop

A.s.

BARCELONAEl Reial Madrid va passar per sobre del València a Mestalla, en especial en una primera part espantosa dels xe, que van veure com en cada pilota perduda els de Mourinho els van clavar una punyalada dolorosa, concretament cinc en 45 minuts. Al final, la segona part va ser anecdòtica, i el resultat final el mateix que al descans, 0-5. La discussió entre Cristiano i Mourinho va esperonar el davanter, que va fer un gran partit.

Els blancs, sigui perquè creien que amb la derrota del Barça dissabte podien retallar distàncies per primer cop, o bé perquè els va motivar l'ambient extremament hostil del camp del València, van saltar a la gespa amb el ganivet entre les dents. El València, després de cinc dies criticant l'actuació arbitral al Bernabéu en l'anada de la Copa, va crear l'ambient -suposadament- ideal a Mestalla per fer mal al Madrid, però va acabar sent el seu pitjor enemic. Cada falta no xiulada a favor dels d'Ernesto Valverde suposava una xiulada eixordidora contra l'àrbitre i el rival. L'equip es va contagiar, va voler aprofitar l'empenta dels aficionats i va anar a buscar el Madrid a dalt. Pecat mortal.

Cada pilota perduda, o recuperada, en camp del Madrid, es va convertir en una contracop que, gràcies a la velocitat de Di María i Cristiano Ronaldo, va deixar retratada tota la defensa del València. El primer avís va arribar als 7 minuts, quan Higuaín, sol al punt de penal, va xutar massa desviat. En la jugada següent, però, el davanter no va desaprofitar el regal de Di María, que havia conduït un contracop a partir d'un còrner a favor del València -l'especialitat del Madrid-. Els xe van intentar reaccionar, però els costava arribar a l'àrea de Casillas. Jonas va simular un penal i va veure la targeta groga, però Mestalla va esclatar en protestes. No tenien raó. I, mentrestant, el Madrid seguia clavant-los cops de puny a la contra.

10 minuts letals

Al minut 34 va arribar el 0-2, i el València es va desfer com un terròs de sucre en un cafè bullint. Cristiano Ronaldo va fer una jugada personal marca de la casa, amb un retall sobre Ricardo Costa de luxe, i va donar el gol mastegat a Di María, sol al segon pal. Un minut després una altra pilota perduda del mig del camp valencianista, nefast ahir, va permetre a Cristiano escapar-se en carrera amb tota la defensa darrere seu amb la llengua fora, i va marcar el 0-3 amb un xut sec al pal curt de Diego Alves. Però el davanter portuguès no en tenia prou, i després d'una jugada col·lectiva al primer toc Cristiano va afusellar Alves. Era el minut 40 i el Madrid guanyava per 0-4 ben merescudament. El València havia aixecat la bandera blanca, i els blancs s'enduien totes les pilotes dividides. Abans del descans, Di María -que va tornar a fer un gran partit, després de la discussió amb Mourinho- va marcar el cinquè en l'enèsim contracop.

La segona meitat se l'haurien pogut estalviar, ja que, com passa molt sovint, el Madrid no va voler fer més mal al València, a canvi que aquests no clavessin puntades de peu. Dit i fet.

I dimecres, 'replay' a la Copa

Amb aquest 0-5, i havent d'aixecar un 2-0 de l'anada al Bernabéu, el partit de dimecres de Copa, també a Mestalla, es presenta complicat per al València. Tot i ser competicions diferents, la golejada d'ahir estarà present en la ment dels aficionats, de Valverde i dels jugadors.