20/03/2016

El Madrid no desaprofita els regals de la jornada i cura ferides

Gareth Bale rematant de xilena una centrada durant el Reial Madrid - Sevilla d’ahir al Santiago Bernabéu.

BarcelonaA la seva manera, el Reial Madrid sentia ahir que la seva victòria contra el Sevilla per 4-0 en realitat valia cinc punts: els tres que esgarrapa a l’Atlètic per situar-se a només un pam del segon lloc, i els dos que escurça respecte al Barça. Els blaugranes segueixen inabastables per a l’equip de Zinedine Zidane, però actuacions com les d’ahir al Santiago Bernabéu apugen l’autoestima dels blancs, especialment ara que el sorteig de Champions, amb el creuament agraït d’enfrontar-se al Wolfsburg, els ha donat un motiu per prendre’s la Lliga seriosament. És la via per guanyar confiança, per curar ferides, per enfortir-se pensant en Europa.

I la víctima va ser el Sevilla, un Sevilla que pràcticament no va poder oposar resistència, malgrat arrencar el partit animat i amb arribades. Però el Madrid de seguida va començar a amenaçar, amb xuts llunyans i bones internades dels laterals, sobretot Marcelo. Després d’un altre avís andalús, va arribar l’1-0, obra de Benzema, que va rematar una bona centrada de Gareth Bale des de la banda dreta -i amb la cama dreta-. Només s’havien jugat sis minuts.

El cop va ser dur de digerir per a un Sevilla que va notar el desgast del duel d’Europa League de dijous i va acabar més tancat al seu camp del que hauria volgut. L’única rèplica podia ser el contraatac, però sempre acabaven faltant forces per concretar la cavalcada. El domini blanc era clar i Bale hauria pogut marcar el 2-0 si l’àrbitre no li hagués anul·lat un gol legal al quart d’hora.

El partit encara hauria pogut donar algun tomb més si Gameiro hagués encertat en un xut de penal que va aturar Keylor Navas, decisiu altre cop. La intervenció de l’exporter del Llevant va permetre al Madrid arribar al descans amb avantatge, encara que fos mínim malgrat els mèrits ofensius de l’equip.

També Cristiano falla penals

A la segona meitat l’autoritat ofensiva dels blancs va ser més clara, tot i que els gols van trigar a arribar. Cristiano Ronaldo, de fet, va perdonar el 2-0, en fallar un llançament de penal amb un xut que va sortir desviat molt per sobre del travesser. L’errada va animar els andalusos, com si fos un cop d’oxigen, però se’ls va acabar quan l’àrbitre va anul·lar el possible 1-1 a Gameiro per fora de joc dubtós. Pocs minuts després, el Sevilla va encaixar dos gols consecutius i es va desfer. Cristiano i Benzema van sentenciar el matx quan encara faltaven 25 minuts per disputar-se, i Jesé va arrodonir la golejada a cinc del final.