17/04/2012

El Madrid, contra la seva bèstia negra a Europa

3 min
MOURINHO NO S'AMAGA  El portuguès va parlar ahir en roda de premsa i va afirmar que ho feia només perquè hi està "obligat per la UEFA".

Els venedors del centre de Munic venien ahir bufandes de color vermell on es podia llegir " La bestia negra ", en castellà. Durant les últimes tres dècades el Bayern de Munic i el Reial Madrid s'han topat un i altre cop a la Lliga de Campions i s'han anat enemistant cada cop més. Per a la història queden semifinals, la trepitjada de Juanito a Matthaus, Klaus Augenthaler fent banyes al públic blanc o el boig del Bernabéu , aquell foll que va saltar a la gespa per agredir els alemanys. En total, bavaresos i espanyols han jugat 18 cops entre ells.

Enguany, doncs, aquests dos clubs arribaran als 20 enfrontaments entre ells a la Lliga de Campions amb aquesta eliminatòria de semifinals amb molt en joc. El Madrid s'hi juga mantenir viu el somni de guanyar la desena Lliga de Campions, amb una possible final contra el Barça a l'horitzó. Els alemanys volen guanyar aquest trofeu al seu estadi, ja que la final es juga a l'Allianz Arena, i convertir-se tot just en el tercer club capaç de ser campió a casa. Fins ara només ho han aconseguit el Madrid (1957) i l'Inter (1965).

Munic no és un terreny propici per al Madrid, que hi ha jugat nou cops i només n'ha tret un trist empat. El Bayern ho sap i es vol fer fort a l'Allianz, amb el davanter Mario Gómez, d'origen espanyol i que afirma que prefereix el Barça, demanant a l'afició que converteixi l'estadi en un "infern". Mourinho, irònic, va dir ahir que si passava això estava tranquil, ja que la UEFA "posaria bombers per apagar el foc". Perquè el tècnic portuguès va parlar en roda de premsa després de gairebé un mes sense fer-ho, i va admetre sense cap tipus de problema que ho feia només perquè hi està "obligat per la UEFA". Perquè José Mourinho no volia parlar.

El Reial Madrid, que fins ara no ha jugat a la present edició de la Lliga de Campions ni un sol partit contra un rival tan dur com els alemanys, es topa amb un Bayern que ja ha donat per perduda la lliga -la tornarà a guanyar el Borussia de Dortmund - i se centra en aquesta Lliga de Campions, en la qual són amfitrions. Els blancs, en canvi, dissabte es juguen la Lliga, però Mourinho no reservarà a ningú. De fet, té tota plantilla a la seva disposició, i podria sortir amb Benzema i Cristiano en atac per batre's en duel amb Ribéry i Robben. Per aturar el joc de bandes bavarès, Coentrao podria caure al lateral. El Bayern, per la seva banda, té les baixes de Daniel van Buyten i el brasiler Breno. Bastian Schweisteiger, després d'una llarga baixa, podrà jugar contra un Madrid que ha perdut tres de les quatre semifinals de la Champions que ha jugat contra el Bayern.

Mourinho, irònic amb Guardiola

José Mourinho, en la seva roda de premsa d'ahir, es va mostrar irònic quan va parlar de l'eliminatòria, i va afirmar: "Molta gent que en sap considera que el Madrid no és favorit. Que ells són la nostra bèstia negra. Doncs res, ja veurem demà com va". En parlar sobre els àrbitres - ell sempre ha defensat Webb, l'encarregat de dirigir el partit avui-, el tècnic de Setúbal va referir-se al penal favorable al Barça aquest dissabte al camp del Llevant: "Abans de començar el partit, el Reial Madrid no té cap problema amb cap àrbitre. Els jugadors del Madrid, com han fet sempre, intentaran ajudar-lo a fer bé la seva feina. Després poden cometre errors, com xiular un penal «així així» que acaba donant tres punts a un equip", va dir en clara referència a la manera en què Guardiola es va referir a aquest penal.

De fet, el Barça va ser protagonista parcialment d'aquesta roda de premsa, com quan el portuguès va comentar: "No podem perdre res. L'única cosa que podíem perdre aquest any era la Copa del Rei. I més val oblidar com ens van apartar de la competició".

stats