Esports 06/03/2013

El Madrid es classifica quan el United es queda amb inferioritat

Els blancs remunten després de la rigorosa expulsió de Nani

Martí Molina

El Reial Madrid va sortir-se amb la seva i va aconseguir el bitllet per als quarts de final després de superar el Manchester United a Old Trafford. Els homes de José Mourinho es van imposar en un partit que es va revolucionar després del descans, i que va tenir com a punt d'inflexió l'expulsió per vermella directa de Nani. Els red devils , amb inferioritat, van ser incapaços d'aguantar envestides d'un Madrid embogit que va acabar capgirant el marcador i l'eliminatòria.

Era un partit d'aquells de zero a zero. Els dos rivals es miraven amb respecte. Sir Alex Ferguson, conscient que d'entrada l'eliminatòria estava a favor seu (1-1 al Bernabéu), va apostar per cedir la pilota als blancs i esperar al darrere. El Madrid, durant més d'una part, va tastar la seva pròpia medicina i va ser incapaç de fer mal en els atacs estàtics. Mentrestant, el United estava atent per sortir a la contra de seguida que robava la pilota.

No hi va haver gols al primer temps, però sí a la represa. Sergio Ramos va introduir la pilota a la seva porteria en l'intent de rebutjar una centrada. Una acció desafortunada que feia encara més evident l'aposta defensiva del United. Tanmateix, els locals no comptaven amb l'expulsió de Nani.

Vermella directa

L'àrbitre va enviar als vestidors el migcampista al minut 51. Va ser una acció polèmica, una topada amb Arbeloa en la lluita per una pilota. Això sí, amb la cama estirada. Old Trafford, Ferguson i tots els jugadors del United van protestar l'acció, però la decisió era inapel·lable, i va servir per capgirar definitivament el partit.

Mourinho es va llançar a l'atac contra un rival que ja no tenia més remei que deixar passar el cronòmetre. Però no n'hi va haver prou. Modric es va exhibir amb un xut impecable des de la frontal i, sense temps per reaccionar, Cristiano superava el marcatge de Rafael i rematava una centrada al fons de la porteria.

Dos gols que van encarrilar l'eliminatòria i van permetre que el Madrid jugués a plaer, tancant-se a l'àrea i deixant passar els minuts. El United ho va intentar una vegada i una altra però va topar amb les mans de Diego López, el porter fitxat d'urgència, que va saber tancar la porteria amb pany i forrellat i va impedir cap altre gol.