Esports 01/04/2012

El Madrid atemoreix l'Osasuna amb una efectivitat màxima

Albert Solé
Cristino Ronaldo cau a sobre de Roversio en una acció del partit d'ahir.

El Madrid en va tenir prou amb una primera part amb una efectivitat esgarrifosa per aigualir les esperances del culers de retallar punts als blancs, en un partit marcat amb vermell al calendari. Els blancs no havien guanyat en les tres últimes visites al Reyno de Navarra -dues derrotes i un empat- i el bon moment de joc de l'Osasuna a la Lliga, que lliuta per una plaça europea, feia creure que si no s'hi deixaven punts com a mínim patirien. Doncs ni una cosa ni l'altra. Benzema va marcar un golàs per l'escaire tot just començar, i es va acabar tot. Dos gols més de Cristiano i dos d'Higuaín van fer la resta i van completar la golejada. L'Osasuna va perdre 7-1 al Bernabéu i 1-5 ahir.

José Mourinho també sabia que aquest partit seria decisiu per guanyar la Lliga, i després de sortir escaldat amb l'alineació poruga que va treure al Madrigal -amb un trivot defensiu al mig del camp-, ahir va optar per l'11 més ofensiu possible, amb Granero fent parella amb Xabi Alonso, i al davant, tota la pólvora: Cristiano Ronaldo, Özil, Benzema i Higuaín. I li va sortir bé.

Benzema, als 6 minuts

El Madrid va sortir en tromba a Pamplona, i amb un golàs de Benzema al minut 6 minuts va espantar tots els fantasmes dels blancs. Cristiano Ronaldo es va desfer del lateral amb dues bicicletes, va arribar a la línia de fons i va posar la pilota al segon pal, des d'on Benzema va rematar de volea amb l'interior del peu i va marcar per l'escaire del segon pal.

El 0-1 va deixar l'Osasuna grogui una estona fins que a poc a poc va anar recuperant la possessió de la pilota i el domini del partit, tot i que no va aconseguir crear cap ocasió de perill. Al Madrid no li interessava la pilota, en tenia prou d'esperar que l'Osasuna, menys talentós, la perdés per construir un ràpid contracop. Un xut llunyà de Cristiano Ronaldo -preludi del 0-3- i un altre d'Özil a l'àrea petita que el porter local va desviar a córner van precedir la desfeta navarresa. Al minut 36 Cristiano Ronaldo es va trobar sol a 35 metres de la porteria i va connectar un xut potentíssim i amb efecte que va enganyar Andrés Fernández. I la clatellada quasi definitiva va arribar tres minuts més tard: amb l'Osasuna mig rendit, Higuaín va trencar el fora de joc i en l'un contra un va superar el porter de vaselina.

El partit semblava resolt després d'aquesta primera part espectacular dels de Mourinho, però als 2 minuts de la represa Roversio va penjar la pilota al segon pal, on Nino, el més baixet sobre el camp, va rematar de cap fent l'1-3 que semblava que obria un altre cop el partit. Mendilibar veia que si ho donava tot podria tenir alguna opció de puntuar i se la va jugar. La pilota era de l'Osasuna, creava perill -un xut ras de Nekounam va fer patir Casillas-, però els contracops dels blancs cada minut que passava feien més por. De fet, poc després del gol de Nino, Higuaín va driblar Andrés i quan només havia d'empènyer va aparèixer Cristiano Ronaldo i es van molestar malbaratant el que era el quart gol i la sentència.

El quart gol va acabar arribant en una falta directa de Cristiano Ronaldo a la frontal de l'àrea, que toca en un defensa i desvia completament la trajectòria de la pilota. Era el minut 69 i el partit ja s'havia acabat. Però encara hi va haver temps per al cinquè gol blanc, obra d'Higuaín de cap.