LLIGA
Esports 13/02/2012

El Madrid amplia a 10 la distància de punts amb el Barça

El Reial Madrid va demostrar que no desaprofita les oportunitats. A la primera que va tenir, el conjunt blanc va superar el Llevant i va ampliar fins a deu la diferència de punts amb el Barça a la Lliga.

Nuria García
3 min
El Madrid amplia a 10 la distància de punts amb el Barça

BARCELONAEl Reial Madrid va demostrar ahir que no li agrada perdre el temps. Si les coses es poden enllestir avui, millor que no pas demà, deuria pensar la plantilla blanca abans de saltar a la gespa del Santiago Bernabéu per enfrontar-se al Llevant. Els de José Mourinho no van perdonar i van aprofitar l'ensopegada del Barça a Pamplona per col·locar-se a deu punts dels de Guardiola a la classificació.

Però el Llevant, que ja va donar la sorpresa en la primera volta de la Lliga contra els blancs, no els hi va posar fàcil i va voler repetir la fita al Bernabéu. I a l'inici ho va aconseguir. Al minut 4, Farinós va penjar la pilota, la va penjar Ramos i Cabral, al segon pal, no va desaprofitar el regal. El gol va fer que el conjunt granota tirés les seves línies enrere a causa del setge del Reial Madrid. Cristiano Ronaldo, Özil, Higuaín i Benzema van posar a prova Munúa, però el porter i la falta d'encert dels jugadors blancs van allargar l'alegria de Llevant. Els valencians van aconseguir aturar el vendaval madridista i, de fet, tot i que van cedir la pilota al Madrid, els granota eren perillosos a la contra quan la recuperaven. Sobretot gràcies a les curses per la banda esquerra de Koné, amb centrades mil·limètriques als seus companys.

Però el somni del Llevant es va esvair a dos minuts del descans. Iborra, que ja tenia una targeta groga, es va guanyar la segona en refusar amb la mà una pilota dins l'àrea. A més de deixar el seu equip amb un home menys, el penal que va xiular l'àrbitre va significar l'empat, ja que Cristiano Ronaldo, des dels onze metres, poques vegades falla. El col·legiat Alberto Undiano Mallenco va ser l'encarregat de xiular l'onzè penal a favor del Reial Madrid en aquesta temporada a la Lliga i el davanter portuguès Cristiano Ronaldo va marcar el seu desè gol des dels onze metres.

La segona part va seguir el ritme i la dinàmica dels últims minuts de la primera. El Llevant, tot i que va fer canvis per intentar frenar el Madrid -Pallardó va substituir El Zhar-, no va poder fer-hi res i es va veure superat per un Reial Madrid que semblava tenir pressa per col·locar-se a deu punts del Barça a la classificació. I és que els blancs van demostrar ahir que no desaprofiten les oportunitats.

Tot i l'ensurt inicial, després del gol de penal de Cristiano Ronaldo, el portuguès va tornar a superar Munúa i va fer el segon del seu compte particular rematant al fons de la xarxa una centrada d'Higuaín (minut 50). La remuntada del Madrid era ja, doncs, un fet. Però el davanter portuguès mai en té prou. I amb un Llevant descol·locat i un Madrid abocat a l'atac, Cristiano Ronaldo va tornar a enviar la pilota al fons de la xarxa amb un golàs: una paràbola perfecta que el porter granota no va poder aturar (minut 56).

Tot i rebre tres gols del Madrid i jugar en inferioritat numèrica, el Llevant no es va donar per vençut i Koné va permetre als valencians tornar a entrar en el partit amb un gol de cap (minut 62). Però Benzema es va encarregar de recuperar la diferència en el marcador amb el quart dels blancs. El Llevant no va tirar la tovallola i, tot i anar de més a menys al Bernabéu, va lluitar fins al final per evitar una golejada encara més gran dels blancs.

stats