FUTBOL
Esports 19/01/2019

El Madrid de Solari fa un pas endavant

Sense Isco ni Marcelo, derrota el Sevilla (2-0) amb un bon segon temps i manté el pols a la Lliga

G.romero / M.molina
Vinicius intenta deixar enrere Jesús Navas

BarcelonaSense Isco ni Marcelo, però amb Vinícius i Reguilón. Amb dificultats per marcar però més sòlid en defensa. El Reial Madrid de Santiago Solari sembla que comença a agafar forma i manté el pols a la Lliga després de derrotar el Sevilla (2-0) en un partit bastant complet, sobretot a la segona part. Un marcador que d’alguna manera beneficia el Barça, perquè li allunya un possible rival directe de la lluita pel títol. Amb tot, al Bernabéu s’interpretava com un pas endavant d’un conjunt que s’està activant, just quan comença la segona part de la temporada.

Solari va aconseguir posposar les crítiques, com a mínim fins al partit d’anada dels quarts de final de la Copa del Rei. El relleu de Julen Lopetegui a la banqueta blanca pot reclamar una part del mèrit. Aquesta jornada ha tornat a exercir d’entrenador d’impacte amb Marcelo i Isco d’entrada a la banqueta i fent sortir el jugador del filial Reguilón. El mal moment del brasiler i del migcampista justifiquen, en part, la seva decisió. Si no estan bé, costa menys deixar-los fora de l’onze titular. En realitat, l’equip no els va trobar a faltar i va fer la seva, aprofitant la profunditat de Vinícius i el control de Luka Modric.

Els andalusos, dirigits aquest curs per Pablo Machín, optaven per esperar en camp propi. Sense una bona transició de contraatac, la seva interacció amb la pilota va ser breu i inofensiva. Ni Banega ni Sarabia van poder fer-se forts al mig del camp. El tècnic del Sevilla, com els jugadors, no va ser àgil en la presa de decisions: va deixar que els minuts passessin, retocant l’esquema home a home i fent entrar l’exblaugrana Munir El Haddadi a la segona meitat.

Encara que el Madrid no està bé -o, més ben dit, no està tan bé com de costum-, va demostrar tenir una idea més ben treballada. I això, al Bernabéu, és molt perillós. Els blancs atacaven però no trobaven el premi del gol. La insistència, després de nou rematades entre els tres pals, va tenir premi després d’un xut al travesser de Dani Ceballos. Casemiro, amb un xut a l’escaire, obria el marcador quan faltava menys d’un quart d’hora. Amb un Sevilla buscant l’empat a la desesperada, Modric va robar una pilota a la defensa per avançar a plaer cap al 2-0 definitiu.

L’Atlètic de Madrid no falla a Osca

També va haver de patir per obrir el marcador l’Atlètic de Madrid, a Osca, encara que un cop inaugurat el partit ja va fer-li baixada i va acabar amb golejada visitant (0-3). Els matalassers van derrotar un Osca que, per més voluntat que hi posin els jugadors, s’encamina cap a la Segona Divisió.

Després d’algunes arribades perilloses dels aragonesos, Lucas Hernández obria el camí del triomf a la mitja hora de partit. I, ja a la represa, Arias i Koke remataven la feina i deixaven l’equip de Simeone a dos punts del Barça.