Esports 17/10/2020

El Madrid s’adorm i encaixa la primera derrota a la Lliga (0-1)

El Cadis dona la sorpresa en un partit en què fins i tot hauria pogut golejar

Martí Molina
El jugador del Cadis Álex Fernández disputant la pilota en el partit contra el Reial Madrid. El conjunt andalús va guanyar contra pronòstic.

BarcelonaA molts equips petits els passa que, quan juguen contra un de gran i perdonen a la primera meitat, acaben pagant-ho a la segona. Però aquest no va ser el cas del Cadis, que ahir, contra tot pronòstic, es va endur els tres punts contra el Reial Madrid (0-1). Els blancs, en un partit on van sortir adormits i que mai van dominar, van veure com el rival andalús els passava per sobre, especialment a la primera part. La primera derrota del Madrid a la Lliga va ser per la mínima, però si el Cadis hagués aprofitat les moltes ocasions de què va disposar, hauria acabat amb golejada.

El vestidor del Madrid feia autocrítica i acabava donant les gràcies per la derrota del Barça a Getafe. Ja que, d’aquesta manera, arribaran al clàssic al davant en la classificació. Però avui, si el Betis guanya, podria perdre la condició de líder. “Això és el que et passa quan no entres bé a un partit. A la segona part hem estat millor, però si a la primera ens arriben a fer dos o tres gols, no ens hauríem pogut queixar. Quan no comences bé, et pot passar això. No hi ha excuses”, deia Zidane, assumint amb fair play la derrota. “He hagut d’intervenir massa cops -afegia el porter Courtois-. I quan hem volgut arreglar-ho, a la segona part, ens hem trobat un equip tancat al seu camp. Ens ha estat impossible”.

El Cadis en va tenir prou amb quinze minuts per demostrar que estava per la feina, un temps durant el qual va disposar de cinc oportunitats molt clares per avançar-se. Va ser a la sisena quan va arribar el gol. Una acció molt mal defensada del Madrid que va acabar amb una vaselina de Lozano. Álvaro Negredo va habilitar el jugador hondureny, que quedava tot sol davant Courtois.

Molt descontent amb l’actuació dels seus jugadors, Zidane va intentar revolucionar l’equip amb quatre canvis a la mitja part. El tècnic, contrariat, feia que no des de la banqueta veient com la seva aposta no tenia efecte. Perquè el Cadis gairebé sempre va ser protagonista, i això que després del seu gol va apostar per un joc més conservador, sense córrer riscos. I no va ser fins al tram final de partit que, descaradament, va tancar-se al seu camp per defensar el resultat a pany i forrellat. Els últims quinze minuts van ser els únics en què el Madrid hauria pogut marcar un gol, i va arribar fins i tot a xutar al travesser. Els blancs, que ahir vestien de rosa, van veure com l’àrbitre els invalidava un gol de Valverde per fora de joc previ que el VAR va confirmar.

Ramos, indultat

El partit, però, va estar marcat per la polèmica al voltant de Sergio Ramos. El central hauria pogut veure la vermella després de dues accions al límit: un cop per l’esquena al Choco Lozano, que s’acabaria lesionant, i una puntada al genoll. L’àrbitre tan sols li va ensenyar targeta groga. Al final el capità del Madrid va quedar-se als vestidors a la mitja part, per molèsties musculars. Si es recupera, dissabte vinent jugarà al Camp Nou.