Publicitat
Publicitat

COPA DEL REI

EUPV-Els Verds demanarà que s'investigui l'esvàstica que van mostrar aficionats del Madrid

El diputat Ricardo Sixto considera preocupant que la policia no fes res

El diputat d'EUPV-Els Verds al Congrés, Ricardo Sixto, preguntarà al Govern per l'exhibició de simbologia nazi a l'entrada de la carpa del Reial Madrid instal·lada a València amb motiu de la disputa de la final de la Copa del Rei.

Sixto, en un comunicat remès avui per Esquerra Unida, ha assegurat a més que ampliarà aquest requeriment a altres símbols homòfobs i catalanòfobs durant la jornada d'ahir a València, que segons considera haurien de ser estudiats per la Comissió estatal contra la violència, la xenofòbia i la intolerància. Segons Sixto, "veure una bandera amb una esvàstica que presideix l'entrada d'una de les carpes d'aficionats del Reial Madrid és absolutament inadmissible".

"La Comissió estatal contra la violència, la xenofòbia i la intolerància, i també les autoritats esportives en general, haurien d'adoptar les mesures que calgui per evitar que aquest tipus d'incidents es produeixin". Segons la seva opinió, crida l'atenció i és "preocupant que la policia no actués en cap moment contra aquesta simbologia que incita a l'odi ia la violència". A més, Sixto també ha criticat en el comunicat les intimidacions que va patir un equip de TV3 mentre realitzava la seva tasca informativa.

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF