FUTBOL BASE
Esports 28/03/2013

El MIC, un 'benefici' per als grans i per als humils

L'organització convida els clubs més mediàtics, mentre que la resta d'equips s'han de pagar l'estada

Pol Frias
2 min

BarcelonaEl MIC (Mediterranean International Cup) reuneix un total 224 equips procedents de 35 països diferents. Està considerat un dels tornejos més prestigiosos de futbol base a escala mundial. Un dels seus principals al·licients és que equips humils es poden enfrontar amb rivals de la talla del Barça, el Reial Madrid, el Manchester United, el Liverpool o fins i tot la selecció brasilera. La manera d'aconseguir que se celebrin aquests partits és convidar els clubs més rics i mediàtics, que no han d'assumir cap despesa. Per contra, la resta de participants sí que han de pagar per participar-hi.

El preu varia segons la modalitat d'estada. La primera modalitat costa 445 euros per jugador, i inclou l'allotjament en pensió completa a l'hotel (esmorzar, dinar i sopar), transport als terrenys de joc i de l'aeroport a l'hotel (per als estrangers). L'altra modalitat costa 112 euros per jugador i no inclou ni dietes, ni transport, ni allotjament. Aquesta segona tarifa és la que acostumen a agafar els equips gironins. Una altra de les diferències que s'estableix entre els clubs amb més renom i la resta és l'allotjament. Mentre que tots els equips modestos conviuen en els mateixos hotels, els jugadors de Barça, Madrid i Inter de Milà, entre d'altres, estan allotjats a l'Hotel Aromar de Platja d'Aro, apartats de la resta.

Tot i la desigualtat evident entre els equips mediàtics i els altres, aquest any el MIC ha promogut una iniciativa perquè a cada jugador li sigui més barat poder disputar el torneig. L'organització va repartir als equips inscrits talonaris d'una rifa amb l'objectiu que els jugadors els venguessin i poguessin autofinançar-se la participació. D'aquesta manera, si un jugador aconseguia vendre tot el gruix de talonaris el preu de la inscripició passava a 112 euros per persona en comptes de 445.

Sant Ignasi 0 - 6 Inter de Milà

Ahir dimecres a la tarda es va disputar un dels partits en què la motivació dels dos equips era ben diferent. El resultat era probablement el menys important. Per al Sant Ignasi, un equip que no és ni un club i que forma part d'una escola -els Jesuïtes de Sarrià-, era tot un honor poder-se enfrontar a l'Inter de Milà. Per als italians, en canvi, només era un partit més. I és que l'entrenador italià, Marco Sala, considera que "no guanyar el torneig seria un fracàs". Convidats pel MIC, l'infantil B de l'Inter de Milà va arribar dimarts a la nit amb avió i estarà allotjat a l'Hotel Aromar de Platja d'Aro fins diumenge a la tarda, quan tornarà amb avió cap a Milà. El Sant Ignasi, en canvi, afronta aquest torneig amb la il·lusió de saber que s'enfrontarà contra un dels millors clubs del món de futbol base. L'entrenador de l'equip de Sarrià, Marc Baró, assegura que els 16 jugadors que han portat jugaran, com a mínim, mitja part de cada enfrontament, ja que considera que "és una experiència única" per a uns nois que no saben si tornaran a tenir una oportunitat com aquesta.

Sigui com sigui, el MIC dóna la possibilitat als jugadors més humils de competir contra les futures estrelles del futbol.

stats