Publicitat
Publicitat

BARÇA

La fiscalia es querella contra Leo Messi per frau fiscal

S'acusa l'argentí d'haver defraudat més de 4 milions d'euros per ocultar els ingressos per drets d'imatges durant tres anys

La fiscalia s'ha querellat contra Leo Messi i el seu pare per frau fiscal. En l'escrit presentat al jutjat d'instruccions de Gavà, la localitat on viu el jugador del Barça, s'acusa l'argentí d'haver defraudat més de 4 milions d'euros per ocultar els ingressos derivats dels drets d'imatge que gestiona el futbolista durant tres anys, concretament entre les temporades 2007 i 2009.

La querella es fonamenta en el fet que Leo Messi no va tributar els ingressos per drets d'imatge i va simular la cessió d'aquests drets a societats purament instrumentals de paradisos fiscals, com Uruguai i Belice. L'escrit presentat per la fiscalia manté que Messi va utilitzar una estratègia per ocultar els ingressos per drets d'imatge, concretament un milió l'any 2007, i un milió i mig els anys 2008 i 2009. La querella de la fiscal Raquel Amado també afecta Jorge Messi, el pare del jugador, perquè quan el futbolista era menor d'edat va ser ell qui va dissenyar un muntatge per eludir l'obligació tributària. L'escrit detalla els ingressos de Leo Messi per drets d'imatge: 2.558.000 l'any 2007, 3.817.000 l'any 2008 i 3.798.000 l'any 2009. Aquest darrer any, Messi va guanyar la seva primera Pilota d'Or.

Històries de superació esportiva

Etiquetes