BARÇA
Esports 17/08/2013

Gerardo Martino descarta el fitxatge d'un central

El tècnic argentí assegura que l'equip arribarà bé per al partit de demà contra el Llevant i ha demanat paciència amb Neymar

A. Llimós
3 min

Sant Joan DespíGerardo 'Tata' Martino debutarà demà diumenge a la Lliga contra el Llevant. El tècnic s'ha mostrat confiat i amb ganes de començar la competició. L'entrenador de Rosario ha deixat clar el seu objectiu. "Poder jugar bé i guanyar. El Barça té una plantilla que des del meu punt de vista l'entrenador és millor que es faci responsable dels fracassos que partícep dels èxits", ha detallat Martino. "El que a mi em preocupa és que el Barça estigui bé al més aviat possible", ha afegit.

En aquest sentit, el blaugrana està segur que el seu conjunt competirà bé demà diumenge contra el Llevant de Joaquín Caparrós. "L'equip arribarà molt bé, no hi ha cap tipus d'excusa. L'ideal és que comenci la Lliga i comencem un any que serà molt llarg i dur", ha explicat el tècnic. "Messi i Cesc fa dos dies que s'entrenen amb normalitat i no tindran cap problema per jugar", ha afegit sobre l'alta mèdica dels dos futbolistes.

"Estic esperant l'arribada de Puyol; quan estigui bé tindrem la plantilla completa, i és molt probable que al setembre pugui treballar amb normalitat", ha dit Martino sobre la possible incorporació d'un central. "Els problemes de l'any passat van ser problemes de lesions; si tenim els jugadors bé, amb Piqué, Puyol, Mascherano i també Bartra o Adriano, sempre hi ha un mercat d'hivern al qual es pot acudir", ha sentenciat el tècnic, que descarta per tant la incorporació d'un defensa aquest agost. "Sé el que el club estava fent abans de la meva arribada, però estan bé Puyol, amb Piqué, Mascherano i Bartra, nosaltres estem bé. Si hi ha alguna lesió, el mercat d'hivern el tenim a tres mesos", ha reiterat l'argentí.

El de Rosario ha parlat també de l'estat de forma de Neymar. "És un excel·lentíssim jugador, té un u contra u molt desequilibrant, s'assocïa bé, se'l veu còmode. Hem de ser lògics per introduir-hi el jugador, ha tingut molt poc temps, menys que jo mateix, probablement és el que menys ha treballat en la qüestió física. Que es vagi guanyant el lloc des de totes les condicions, anem tranquils amb Neymar i segurament que donarà molt rèdit a l'equip", ha dit el tècnic. "No va ser una arribada normal, jo això ho he parlat amb ell, que tingui paciència, en cap cas el temps pressiona. Jo mai posaré cap jugador que hagi d'aportar el màxim. No tinc cap dubte que en poc temps veurem la millor versió de Neymar", ha asseverat el de Rosario.

"És una decisió normal, donarem la llista de jugadors el dia abans, tots tindran el seu lloc dins de l'equip i podran demostrar les seves qualitats", ha dit Martino sobre el fet que hagi deixat fora de la llista Montoya, Sergi Roberto i Dos Santos. "Sóc de la idea que els jugadors necessiten un partit de descans, dosificar els entrenaments, revisar els viatges. És una plantilla molt competitiva, i de nivell molt similar, i intentarem donar oportunitats a tothom", ha dit sobre les rotacions.

Finalment, el tècnic ha admès que la pretemporada ha estat "atípica", tot i que ha reiterat que no li agrada "posar excuses" i que sabia tots els detalls de la pretemporada abans de signar el contracte amb el Barça. "El que més es va fer és menjar, som els mateixos després de la reunió", ha bromejat Martino sobre la trobada amb Sandro Rosell, Andoni Zubizarreta i Josep Maria Bartomeu, una reunió per tractar qüestions de futur i també l'organigrama tècnic.

stats