RUGBI
Esports 02/06/2013

L'últim escull perquè la Santboiana Seat retrobi la glòria

Martí Molina
2 min
Els jugadors de la Santboiana en una imatge d'arxiu.

ValladolidBen pocs haurien apostat per la Santboiana Seat a principi de temporada. El degà del rugbi estatal va haver de fer front a una renovació profunda de la plantilla, assumint el comiat de jugadors veterans i incorporant-ne de joves, provinents de les categories inferiors del club. Fins a finals d'agost no va poder començar els entrenaments, i l'inici de Lliga -amb un equip que amb prou feines es coneixia sobre la gespa- va ser discret. Però van començar a guanyar partits, a millorar el joc i a convertir-se en una referència. Ara els de Sant Boi són a només 80 minuts de proclamar-se campions de Lliga. Exactament la durada de la final de la competició que disputen aquest migdia, a partit únic, al camp del Quesos Entrepinares de Valladolid (12.30 h, www.esport3.cat).

L'equip català es va plantar a la final la setmana passada després de derrotar l'Atlètic de Madrid al Baldiri Aleu. "Va ser un gran esforç per part nostra. Vam jugar bé en defensa i vam ser forts físicament, tot i que també és cert que no vam acabar d'anar bé a la touche ni a les recepcions de kick-off . Uns aspectes que hem polit aquesta setmana", comentava l'entrenador de l'equip, Lewis Williams. El tècnic, igual que tota la plantilla, afronta el matx amb optimisme. "Sortirem a jugar com ens agrada: tenir l'oval i moure'l amb rapidesa. És el que sabem fer", explica Marc Puigbert, el capità.

L'equip no estarà sol a Valladolid, ja que un centenar d'aficionats catalans s'han desplaçat fins a la ciutat castellana, alguns amb el bus que va organitzar el club. Qui també donarà suport a la Santboiana són els aficionats d'El Salvador, l'altre club de rugbi de Valladolid -que tenen molta rivalitat amb el rival dels de Sant Boi-, i que precisament va caure a semifinals a mans del Quesos.

stats