Luis Suárez torna just abans del repte de la Champions

Porta quatre anys sense marcar fora de casa a Europa

T.p.
Luis Suárez celebrant l’últim gol del partit.

BarcelonaÚltimament el Barça no és un equip amb tonalitats. Les coses són blanques o negres. Fora de casa, mals partits. A casa, exhibicions marcant cinc gols. A la Lliga, es guanya el títol. A Europa, decepcions. Un patró que segueix Luis Suárez, que va tornar als terrenys de joc després d’haver-se lesionat a San Mamés a la primera jornada. I ho va fer demostrant que manté tot el seu olfacte golejador: va marcar dos gols en els trenta minuts que va estar sobre el terreny de joc, dos gols des de la frontal en què va trobar un forat entre Cillessen i el pal. Suárez, que va dedicar el primer gol a la memòria de la Xana, la filla de Luis Enrique, s’ha convertit així en el tercer màxim golejador de la història del Barça a la Lliga amb 133 gols, superant els 131 gols de László Kubala. Per davant només queda el lleonès César Rodríguez, que en va marcar 190, i els 419 gols de Lionel Messi. Una xifra impossible d’igualar. “Suárez ja sabem com és, és un golejador nat. A més, pot tornar de lesió i continua igual que abans”, va dir Valverde sobre el seu davanter, que no va viatjar amb la selecció de l’Uruguai precisament per culpa de la lesió muscular que tenia.

Quatre anys sense marcar

Suárez, doncs, podrà jugar aquest dimarts al camp del Borussia Dortmund en un partit en què haurà d’afrontar els seus fantasmes. Si a la Lliga és capaç de marcar cada dos per tres, a la Champions ja porta quatre anys sense marcar fora de casa. El seu últim gol com a visitant va ser un llunyà 16 de setembre del 2015 a l’estadi Olímpic de Roma en un partit de la fase de grups, en què va fer el 0-1. En total, porta 1.688 minuts sense marcar, perquè ha jugat 18 dels 20 partits del Barça fora de casa en la principal competició continental.