PRIMERA DIVISIÓ
Esports 19/09/2011

Luis García deixa l'Espanyol amb un pam de nas a la Romareda

L'Espanyol va perdre a la Romareda en un partit cruel que va tenir en l'exjugador blanc-i-blau Luis García, autor dels dos gols del Saragossa, el principal protagonista.

Luis García celebra el primer gol contra l'Espanyol sense la tombarella habitual, per respecte al seu ex equip, però amb efusió.

L'Espanyol no va merèixer perdre contra el Saragossa però s'acomiadava de la Romareda capcot amb una dura i injusta derrota a la qual el va condemnar Luis García, que fins fa 19 dies era blanc-i-blau i que ahir va ser el botxí dels homes de Mauricio Pochettino. L'asturià va marcar els dos gols del seu equip -fins i tot va fallar un penal a falta de cinc minuts- i va destrossar un Espanyol que va haver de lluitar "contra massa adversitats", segons el tècnic argentí.

Els blanc-i-blaus van viure tot el partit amb la sensació de dominar-lo, perquè tenien la pilota i certa superioritat territorial sobre un Saragossa molt defensiu -va jugar amb una línia de cinc homes al darrere-, però mai van trobar la manera de transformar les bones sensacions en ocasions concretes, sobretot a partir de la lesió de Joan Verdú en el minut 23, que va ser substituït per Romaric.

Com ja va passar fa una setmana a Cornellà-El Prat amb la lesió d'Albín, Pochettino va haver de canviar els plans de manera involuntària poc després del quart d'hora de joc perquè un fort cop a la cuixa va deixar Verdú coix. Sense ell, l'equip va perdre el timó i el Saragossa ho va aprofitar per fer un pas endavant i obrir el marcador.

Sergio García, espitós després de la seva bona actuació contra l'Athletic, va buscar liderar l'atac de l'Espanyol, però no sempre se'n va sortir. L'eslovac Weiss, que va sortir a revolucionar el partit en la segona meitat, també va intentar posar-se l'equip a l'esquena amb conduc cions ràpides i atreviment en el xut, però li va faltar complicitat amb la resta de davanters. Ni Álvaro ni Pandiani, amb 45 minuts cada un, van ser el davanter intimidador que necessitava un Espanyol dirigit a cops de força i múscul per Baena i Romaric al doble pivot.

Javi López va fer creure els periquitos que podrien remuntar amb l'empat a vint minuts del final, però Luis García va fulminar Cristian Álvarez amb una pilota solta dins l'àrea i va fer el 2-1 en el minut 92.